En toen ging het mis: mislukt bananenbrood

door Esther
Mislukt bananenbrood

Wie denkt dat alles hier goed gaat en er altijd de meeste geweldige baksels en gerechten uit de keuken komen, heeft het mis. Natuurlijk heb ik een aantal “foolproof” recepten die altijd lukken. Wel zo makkelijk op die dagen dat het druk is. Maar ja, je wil ook wel eens wat uitproberen en dat gaat niet altijd goed. Zie daar een mislukt bananenbrood.

Zo wilde ik laatst eens een lekker bananenbrood maken. Prima recept gevonden, althans zo leek het. Dus keurig de instructies gevold en hoppa de cake stond in de oven. Zelfs dat ging goed, cake kwam mooi omhoog, maar niet zo veel…. Hmmm, dat zorgde al voor een opgetrokken wenkbrauw bij mij. Na de baktijd, de prikker er in en hij was bijna gaar. Dus nog 5 minuten erbij en de prikker kwam er schoon en droog uit. Oven uit, cake laten afkoelen en je raadt het al, een ingezakt bananenbrood was het resultaat.

Mislukt bananenbrood

Ik moet eerlijk zeggen, de smaak was prima, maar ja dit was niet de luchtige lekkere cake die ik voor ogen had natuurlijk. Zo’n mislukt bananenbrood kan je niet presenteren, ook al is de smaak oké.

Het bananenbrood ging in de herkansing. Ik heb een ander recept opgezocht, van Mary Berry in dit geval. En als het bananenbrood van Mary Berry niet zou lukken, dan lukt het helemaal niet. Deze Queen of Bakes moet wel het juiste recept hebben, toch? Om alvast een tipje van de sluier op te lichten: over een paar dagen staat dit ultieme bananenbrood recept hier op het blog!

Ik heb de twee recepten overigens nog even met elkaar vergeleken om er achter te komen wat de reden is van een ingezakt bananenbrood. In het eerste recept werden veel minder rijsmiddelen gebruikt en meer boter. Dat verklaart natuurlijk al een hoop. Dan kan je bakken wat je wilt, maar is de cake gewoon “te zwaar” om mooi gerezen te blijven.

Zoals gezegd staat het recept over een paar dagen op het blog. Maar kun je niet wachten en wil je toch aan de bak? Probeer dan eens deze heerlijke appelcake of smeuïge kruidkoek.

NIEUWSBRIEF

Ontvang unieke content, downloads en mis geen recept meer. Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!Misschien vind je dit ook leuk:

Laat me weten wat je van dit recept vindt.

[script_20]