Een lekker plakje cake gaat er eigenlijk altijd wel in toch? Ik vind dit altijd ideaal om te maken voor als je bezoek krijgt, het is niet gelijk een gigantische taart, je kunt er zelf smaak aan geven en eigenlijk iedereen lust het wel. Dat geldt denk ik ook voor deze heerlijke appelcake met noten.
Het was weer tijd om iets lekkers te maken van een ander blog voor de foodblogswap. Vorige maand maakte ik een Italiaans broodje warm vlees en deze keer reis ik door naar Portugal voor deze Portugese cake. Op ElsaRblog vind je niet alleen allerlei recepten maar ook de leukste DIY, travel en lifestyle artikelen. Echt een blog om lekker rond te neuzen en ideeën op te doen.
Een recept uitzoeken was ontzettend moeilijk, want er is zo veel lekkers om uit te kiezen. Elsa is geboren in Portugal, dus je vindt er de beste Portugese recepten. En aangezien ik wil zin had in een fijne cake heb ik gekozen voor de appeltaart met noten. De uitdaging is om het recept een eigen twist te geven en dat heb ik dus ook gedaan. Ik heb gekozen voor een combincatie van walnoten en hazelnoten, in plaats van alleen walnoten. Daarnaast heb ik ewat citroenrasp toegevoegd (lekker met appel) en in plaats van melk, kies ik voor magere kwark.
Deze makkelijke cake is niet alleen erg lekker, maar misschien valt het je ook op dat er relatief weinig boter in zit. Hij is wat minder vet dan de gemiddelde cake, maar toch zeker niet droog. Dat komt door de appel, de noten en in mijn geval de kwark. Dat maakt dat deze appelcake al snel een favoriet wordt!
In deze cake zit de appel helemaal door het beslag heen verwerkt. Samen met de noten een uitstekende combinatie. Ik had al eens eerder een appel cake gemaakt, maar deze had dunnen schijfjes appel bovenin de cake gestoken. Dat geeft weer een heel ander resultaat.
Zin in iets lekkers bij de koffie? Probeer dan zeker dit recept voor appelcake met noten een keertje uit.
