Als je op zoek bent naar iets lekkers voor bij de koffie als er bezoek komt, kun je met een lekkere cake de plank eigenlijk nooit mis slaan. Cake is een beetje van beide: het is beslist geen koekje, maar toch ook net geen taart. Cake is zo’n basisrecept dat handig is bij de hand moet hebben. Maar wil je toch eens wat anders proberen? Maak dan dit recept voor bosbessencake eens.
Bosbessen en cake gaan heel goed samen. Deze lekkere zoete bessen geven je baksel net dat beetje extra smaak en kleur om van een gewone cake een bijzondere cake te maken. Wanneer je bosbessen koopt, kijk dan altijd even goed het bakje na. Ik ben al verschillende keren met een bakje thuisgekomen met een aantal beschimmelde bessen. Ik gruwel er van en dan gaat dus het hele bakje weg… zo zonde. Nu let ik er dus op dat de bessen mooi gaaf en vooral droog zijn. Als er ook maar één twijfelgeval tussen zit, komt dat bakje niet in mijn mandje terecht.
Dit recept voor bosbessen cake komt uit het boek “Simpel” van Ottolenghi en is een klein beetje aangepast. Ik heb al eerder bloemkool uit de oven gemaakt uit het boek en dat is me zo goed bevallen, dat dus ook deze lekkere cake op mijn to do lijstje kwam. De heren thuis houden bij cake meer van een “gewone” cake (lees: een boerencake, zonder toevoegingen), maar ik moet zeggen dat ook deze bosbessen variant de goedkeuring wel kon wegdragen. Aangezien er binnen 1,5 dag geen kruimel meer over was, hoef ik verder niks uit te leggen toch?
Heb je dus zin om aan de bak te gaan, probeer dan zeker dit recept voor bosbessencake van Ottolenghi eens. Verrassend makkelijk en superlekker.
