Slowcooker bananencake met chocolatedruppels

door Esther
Sticky bananencake met chocoladedruppels

De meeste slowcooker gebruikers weten inmiddels wel dat je hierin niet alleen de lekkerste hartige gerechten maakt, maar dat je er ook prima in kunt bakken. Je krijgt geen knapperig korstje, maar voor bijvoorbeeld cheesecake is de slowcooker ideaal. En wat dacht je van deze sticky bananencake met chocolade?

Niet zo gezond: bananenbrood en bananencake

Op mijn blog staat al een heerlijk recept voor bananenbrood, dat oorspronkelijk afkomstig is van de beroemde Mary Berry. Het toeval wil dat ik werd benaderd door een redacteur van NU.nl die een artikel schreef over bananenbrood. Hartstikke leuk natuurlijk en het recept van mijn blog werd geplaatst. In het artikel zelf staat dat bananenbrood zowel gezond als minder gezond te maken is, dus er kwamen enkele reacties op het recept. Die is namelijk niet supergezond, en dat zal ik ook niet beweren, maar lekker is het wel!

Het recept voor deze sticky bananencake uit de slowcooker, noem ik dus bewust ook geen bananenbrood. Naast de suikers uit de bananen wordt er namelijk ook nog basterdsuiker toegevoegd. En dan de chocolade druppels…. Dus nee dit is een super lekker stukje gebak, maar eet het niet omdat je denk het gezond is.

Makkelijk te maken bananencake recept

Dit recept is heel makkelijk te maken, omdat je alles eerst in een kom door elkaar roert en dan in de slowcooker doet. Je hebt zelfs niet eens een mixer nodig. Ideaal als je dus een paar overrijpe bananen hebt die je niet weg wilt gooien. Alleen even opletten tijdens het “bakken”. De ene slowcooker wordt net wat warmer dan de andere. In die van mij had ik 3,5 uur op HIGH nodig. Maar ik zou je adviseren om vanaf 2,5 uur even te checken hoe die van jou het doet. Is de bovenkant droog en plakt er geen beslag aan je vingers als je voelt? Als je even rustig schudt, is de cake dan niet meer vloeibaar, maar beweegt hij licht? Dan is je sticky bananencake klaar.

Dit is wat mij betreft een lekkere manier om van een paar overrijpe banen af te komen! Super makkelijk te maken en je hebt niet eens een mixer nodig.

Slowcooker bananencake met chocolade druppels

0 van 0 stemmen
Porties

16

porties
Voorbereidingstijd

30

minuten
Kooktijd

40

minuten
Totale tijd

0

minuten

Ingrediënten

  • 3 rijpe bananen

  • 100 gram ongezouten roomboter

  • 1 blikje gecondenseerde melk

  • 2 eieren

  • 50 gram donkerbruine basterdsuiker

  • 250 gram zelf rijzend bakmeel

  • 100 gram chocolade druppels

Bereiding

  • Vet de kom van de slowcooker in en bekleed deze met bakpapier. Ik pak een vel en zorg dat het midden van het vel ook in het midden van de kom is. Dan vouw ik de rest langs de zijkanten omhoog.
  • Prak de bananen fijn en smelt de boter. Roer de boter met de gecondenseerde melk, de eieren en de bruine basterdsuiker door de bananen. Zeef hier het zelfrijzend bakmeel boven en schep dit door het bananenmengsel. Zorg dat alles goed is opgenomen, maar ga niet kloppen of stevig roeren. Schep er als laatste 50 gram van de chocolade druppels doorheen.
  • Giet het beslag in het bakpapier in de slowcooker en strooi er de andere 50 gram chocolade druppels over. Zet de slowcooker op HIGH en bak de cake in 3 tot 3,5 uur gaar. Check na 2,5 uur even of de cake al steviger wordt en of de randen niet te snel bruin worden. In dat geval kun je de slowcooker het laatste uur ook op LOW zetten. De cake is klaar als het midden stevig is, maar nog wel licht beweegt als de de slowcooker een beetje schudt. Het mag dus niet meer vloeibaar zijn.
  • Haal de bananencake uit de slowcooker door hem met papier en al er uit te trekken. Laat hem een beetje afkoelen en verwijder het papier. Laat hem dan helemaal afkoelen op een rooster.

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @gezinoverdekook op Instagram

Lekker recept?

Volg @gezinoverdekook op Pinterest

Heb je dit recept gemaakt?

Like Gezin over de Kook op Facebook

Sticky bananencake met chocoladedruppels
Sticky bananencake met chocoladedruppels
Pinterst pin sticky bananencake met chocolade
Bewaar dit recept op Pinterest
NIEUWSBRIEF

Ontvang unieke content, downloads en mis geen recept meer. Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!



Misschien vind je dit ook leuk:

Laat me weten wat je van dit recept vindt.

[script_21]