De meeste slowcooker gebruikers weten inmiddels wel dat je hierin niet alleen de lekkerste hartige gerechten maakt, maar dat je er ook prima in kunt bakken. Je krijgt geen knapperig korstje, maar voor bijvoorbeeld cheesecake is de slowcooker ideaal. En wat dacht je van deze sticky bananencake met chocolade?
Niet zo gezond: bananenbrood en bananencake
Op mijn blog staat al een heerlijk recept voor bananenbrood, dat oorspronkelijk afkomstig is van de beroemde Mary Berry. Het toeval wil dat ik werd benaderd door een redacteur van NU.nl die een artikel schreef over bananenbrood. Hartstikke leuk natuurlijk en het recept van mijn blog werd geplaatst. In het artikel zelf staat dat bananenbrood zowel gezond als minder gezond te maken is, dus er kwamen enkele reacties op het recept. Die is namelijk niet supergezond, en dat zal ik ook niet beweren, maar lekker is het wel!
Het recept voor deze sticky bananencake uit de slowcooker, noem ik dus bewust ook geen bananenbrood. Naast de suikers uit de bananen wordt er namelijk ook nog basterdsuiker toegevoegd. En dan de chocolade druppels…. Dus nee dit is een super lekker stukje gebak, maar eet het niet omdat je denk het gezond is.
Makkelijk te maken bananencake recept
Dit recept is heel makkelijk te maken, omdat je alles eerst in een kom door elkaar roert en dan in de slowcooker doet. Je hebt zelfs niet eens een mixer nodig. Ideaal als je dus een paar overrijpe bananen hebt die je niet weg wilt gooien. Alleen even opletten tijdens het “bakken”. De ene slowcooker wordt net wat warmer dan de andere. In die van mij had ik 3,5 uur op HIGH nodig. Maar ik zou je adviseren om vanaf 2,5 uur even te checken hoe die van jou het doet. Is de bovenkant droog en plakt er geen beslag aan je vingers als je voelt? Als je even rustig schudt, is de cake dan niet meer vloeibaar, maar beweegt hij licht? Dan is je sticky bananencake klaar.
Dit is wat mij betreft een lekkere manier om van een paar overrijpe banen af te komen! Super makkelijk te maken en je hebt niet eens een mixer nodig.

