Dit is zo’n heerlijk appel cake recept dat je eens moet uitproberen. De combinatie van appel en kaneel is wat mij betreft onverslaanbaar. En het is zo simpel, want eigenlijk is dit een basisrecept voor cake, waar je dan naar eigen smaak een variatie op maakt. In mijn geval koos ik voor appels.
Alhoewel, ik koos niet echt voor appels, de appels kozen voor mij. Op mijn werk was namelijk nogal wat fruit over en dat zou weggegooid worden. Zo zonde, vond ik, dus ik heb die box kunnen redden. In de box vooral veel appels, dus daar werd naast appelmoes, ook deze appelcake van gebakken.
Welke appel kies je voor appel cake?
Als je een cake gaat bakken met stukje appel er in, is het belangrijk dat je kiest voor een stevige appel. De reden is heel simpel: een sappige appel bevat veel vocht. Verwek je die in een cake dan loop je de kans dat je appelcake wat klef kan worden. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. De oplossing is kiezen voor een stevige appel zoals de Elstar die ik gebruikt heb.
Hoe zorg je dat appel niet in je cake wegzakt?
Bij het maken van een appelcake is het belangrijk om met twee dingen rekening te houden. In de eerste plaats de stukjes appel. Als je deze zo door het beslag spatelt, loop je de kans dat ze tijdens het bakken allemaal naar de bodem zakken. Dit voorkom je door een beetje bloem over de appelstukjes te strooien. Dit zorgt ervoor dat de stukjes in het cakebeslag blijven hangen.
Waarom moet appelcake langer in de oven?
Daarnaast is het belangrijk dat je weet dat deze appel cake meestal wat langer in de oven nodig heeft dan een gewone cake. Normaal gesproken is een cake bij mij in zo’n 60 minuten klaar. Deze heeft 70 minuten in de oven gestaan. Het vocht van de appels zorgt er voor dat het wat langer duurt voordat de cake helemaal gaar is.
Mocht je dus appels over hebben, of gewoon zin hebben in appelcake, probeer dan eens dit cake recept uit en laat me weten wat je er van vindt.

