Makkelijk bananencake recept met kaneel

door Esther
bananencake

Van goede cake recepten heb je nooit genoeg denk ik altijd maar. En dat geldt zeker voor dit makkelijke recept voor bananencake. Lekker stevig en de combinatie van banaan en kaneel is hartstikke lekker.

Op mijn blog heb ik al een lekker recept voor bananenbrood staan van Mary Berry. Een klassiek recept en lekker voor bij de koffie. Hoewel het natuurlijk bananenbrood genoemd wordt, is de structuur wat meer die van een cake. Dat geldt ook voor het bananencake recept dat ik hier deel.

Voor dit recept heb ik een combinatie gemaakt van zelfrijzend bakmeel en volkoren meel. Door die laatste toevoeging wordt de bananencake wat steviger. Volkorenmeel bevat immers meer vezels omdat de vliesjes van de graankorrel nog in zitten. Bij bloem zijn die vliesjes er uit gezeefd.

Bananencake in de broodrooster

Doordat deze bananencake wat steviger is dan een gemiddelde cake, leent deze zich ook erg goed om te roosteren in de broodrooster. Ideaal als je wat plakjes cake in de vriezer bewaart. Even roosteren en je hebt een heerlijk stukje voor bij een brunch bijvoorbeeld. Misschien nog een likje boter er op en smullen maar!

Wat dit recept voor bananencake, naast het gebruik van volkorenmeel, zo uniek maakt is de toevoeging van kaneel. De zoete smaak van de banaan en de basterdsuiker combineren erg goed met de warme kaneelsmaak. In een gewone bananencake zit vaak geen kaneel, maar het is echt zo lekker om een keer uit te proberen.

Wanneer ga jij deze heerlijke cake maken?

Makkelijk bananencake recept met kaneel

0 van 0 stemmen
Porties

12

porties
Voorbereidingstijd

10

minuten
Kooktijd

55

minuten
Totale tijd

1

uur 

5

minuten

Ingrediënten

  • 125 gram volkoren meel

  • 125 gram zelfrijzend bakmeel

  • 1 zakje bakpoeder (15 gram)

  • 175 gram bruine basterd suiker

  • 2 zakjes vanille suiker

  • 2 eieren

  • 125 ml melk

  • 3 eetlepels zonnebloemolie

  • 2 rijpe bananen

  • 3 theelepels kaneel

  • 25 gram suiker

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 170 ℃. Prak de bananen. Doe het volkoren meel, het zelfrijzend bakmeel en het bakpoeder in een kom.
  • Roer de basterdsuiker, vanillesuiker en 2 theelepels kaneel door het meel.
  • Kluts de eieren en roer deze samen met de melk en de olie met een mixer op lage stand door het meel. Voeg nu ook de geprakte bananen toe. Mix kort tot je een mooi beslag hebt.
  • Giet het beslag in een ingevette cakevorm. Roer 1 theelepel kaneel door de suiker en strooi dit mengsel over de bovenkant van het beslag.
  • Bak de bananencake 50-60 minuten in het midden van de oven. De cake is klaar als een caketester of satéprikker er schoon uit komt. Laat de cake 10 minuten in de vorm afkoelen, haal hem uit de vorm en laat hem dan op een rooster helemaal afkoelen. Eet smakelijk!

Tips

  • Ook lekker om een plakje in de broodrooster te roosteren.

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @gezinoverdekook op Instagram

Lekker recept?

Volg @gezinoverdekook op Pinterest

Heb je dit recept gemaakt?

Like Gezin over de Kook op Facebook

bananencake
bananencake
bananencake
bananencake
Bewaar dit recept op Pinterest
NIEUWSBRIEF

Ontvang unieke content, downloads en mis geen recept meer. Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!



Misschien vind je dit ook leuk:

Laat me weten wat je van dit recept vindt.

[script_21]