Van goede cake recepten heb je nooit genoeg denk ik altijd maar. En dat geldt zeker voor dit makkelijke recept voor bananencake. Lekker stevig en de combinatie van banaan en kaneel is hartstikke lekker.
Op mijn blog heb ik al een lekker recept voor bananenbrood staan van Mary Berry. Een klassiek recept en lekker voor bij de koffie. Hoewel het natuurlijk bananenbrood genoemd wordt, is de structuur wat meer die van een cake. Dat geldt ook voor het bananencake recept dat ik hier deel.
Voor dit recept heb ik een combinatie gemaakt van zelfrijzend bakmeel en volkoren meel. Door die laatste toevoeging wordt de bananencake wat steviger. Volkorenmeel bevat immers meer vezels omdat de vliesjes van de graankorrel nog in zitten. Bij bloem zijn die vliesjes er uit gezeefd.
Bananencake in de broodrooster
Doordat deze bananencake wat steviger is dan een gemiddelde cake, leent deze zich ook erg goed om te roosteren in de broodrooster. Ideaal als je wat plakjes cake in de vriezer bewaart. Even roosteren en je hebt een heerlijk stukje voor bij een brunch bijvoorbeeld. Misschien nog een likje boter er op en smullen maar!
Wat dit recept voor bananencake, naast het gebruik van volkorenmeel, zo uniek maakt is de toevoeging van kaneel. De zoete smaak van de banaan en de basterdsuiker combineren erg goed met de warme kaneelsmaak. In een gewone bananencake zit vaak geen kaneel, maar het is echt zo lekker om een keer uit te proberen.
Wanneer ga jij deze heerlijke cake maken?


