Bananenbrood (of bananencake) is zo’n recept dat je makkelijk en snel kunt maken. Ideaal voor als je wat overrijpe bananen op je fruitschaal hebt liggen. Want ja, ook bij mij thuis blijft er wel eens wat over. En bij bananen is de voorkeur van de heren vooral de nét rijpe bananen die nog helemaal geel zijn.
Bananen rijpen echter vrij snel, dus de eerste bruine vlekjes zie je al gauw verschijnen. En denk je dat ze dan nog gegeten worden? Juist, niet dus. Maar goed, dat geeft mij alleen maar meer reden om zo’n heerlijk bananenbrood te maken.
Is het bananenbrood of bananencake?
Ik heb eigenlijk nooit begrepen waarom het zo heet en niet bananencake genoemd wordt. Een brood is voor mij toch echt een deeg van bloem met gist en water en dat is hier niet het geval. Ook de structuur lijkt niet op die van brood, maar des te meer op een smeuïge cake. Maar goed als iedereen het bananenbrood noemt, wie ben ik dan om het ineens anders te gaan noemen, toch?
Is bananenbrood gezond?
Er zijn op internet veel verschillende recepten voor bananenbrood te vinden. De meeste claimen heel gezond te zijn. Of dat altijd zo is vraag ik me af, want in de meeste gevallen gaat er toch suiker in, naast de bananen die van zichzelf ook al suiker bevatten. En just for the record, ook ahornsiroop, honing en kokosbloesemsuiker, zijn gewoon nog steeds suiker…Dus tsja, je kunt denk ik zelf ook wel bedenken dat je dit niet elke dag zou moeten snacken.
Bananenbrood recept van Mary Berry
Bananenbrood bakken is dus niet supergezond, maar wel heel erg lekker. Dat kan ook niet anders want het is een recept van Mary Berry herself. Ik ben zo eigenwijs geweest om er nog wel wat vanillesuiker door te doen om het nóg lekkerder te maken. En ik durf het aan: dit is het allerlekkerste bananenbrood recept dat je ooit zult eten!
Mijn bananenbrood op Nu.nl
Hoe leuk is dat? Ik werd gevraagd om mee te werken aan een artikel over bananenbrood op Nu.nl en dit recept voor bananenbrood is daar ook te vinden. Ben ik stiekem best een beetje trots op, al zeg ik het zelf.
2 reacties
O wat balen dacht dat ik alles verdubbeld had omdat ik geen bakblik had had ik geïmproviseerd maar helaas toen hij al in de oven zat bedachten we ons dat ik twee eieren vergeten was.
Hopelijk komt het toch goed want hij leek geweldig.
Ai Linda, dat is balen. Ik vraag me af of dit nog goed komt, aangezien de eieren zorgen voor volume van de cake. Wie weet is het wat compacter, maar toch eetbaar? Ik ben benieuwd!