Het allerlekkerste bananenbrood recept

door Esther
Bananenbrood

Bananenbrood (of bananencake) is zo’n recept dat je makkelijk en snel kunt maken. Ideaal voor als je wat overrijpe bananen op je fruitschaal hebt liggen. Want ja, ook bij mij thuis blijft er wel eens wat over. En bij bananen is de voorkeur van de heren vooral de nét rijpe bananen die nog helemaal geel zijn.

Bananen rijpen echter vrij snel, dus de eerste bruine vlekjes zie je al gauw verschijnen. En denk je dat ze dan nog gegeten worden? Juist, niet dus. Maar goed, dat geeft mij alleen maar meer reden om zo’n heerlijk bananenbrood te maken.

Ik heb eigenlijk nooit begrepen waarom het zo heet en niet bananencake genoemd wordt. Een brood is voor mij toch echt een deeg van bloem met gist en water en dat is hier niet het geval. Ook de structuur lijkt niet op die van brood, maar des te meer op een smeuïge cake. Maar goed als iedereen het bananenbrood noemt, wie ben ik dan om het ineens anders te gaan noemen, toch?

Er zijn op internet veel verschillende recepten voor bananenbrood te vinden. De meeste claimen heel gezond te zijn. Of dat altijd zo is vraag ik me af, want in de meeste gevallen gaat er toch suiker in, naast de bananen die van zichzelf ook al suiker bevatten. En just for the record, ook ahornsiroop, honing en kokosbloesemsuiker, zijn gewoon nog steeds suiker…Dus tsja, je kunt denk ik zelf ook wel bedenken dat je dit niet elke dag zou moeten snacken.

Dit recept voor bananenbrood is dus niet supergezond, maar wel heel erg lekker. Dat kan ook niet anders want het is een recept van Mary Berry herself. Ik ben zo eigenwijs geweest om er nog wel wat vanillesuiker door te doen om het nóg lekkerder te maken. En ik durf het aan: dit is het allerlekkerste bananenbrood dat je ooit zult eten!

Het allerlekkerste bananenbrood

Porties

12

porties
Voorbereidingstijd

10

minuten
Kooktijd

50

minuten
Totale tijd

1

uur 

Ingrediënten

  • 100 g boter op kamertemperatuur

  • 175 g kristalsuiker

  • 1 zakje vanillesuiker

  • 2 eieren

  • 2 rijpe bananen, fijn geprakt

  • 225 g zelfrijzend bakmeel

  • 1 tl bakpoeder

  • 2 el melk

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Doe alle ingrediënten in een kom en mix dit ongeveer 2 minuten totdat je een mooi egaal beslag hebt.
  • Beboter ondertussen een cakevorm van 25 cm en bekleed de lange kant met bakpapier. Doe het beslag in de cakevorm en strijk glad.Beslag bananenbrood
  • Bak de cake in ongeveer 60 minuten bruin en gaar. Check dit door er een satéprikker in te steken. Als deze er schoon uit komt, dus zonder beslag er aan, is de cake gaar.
  • Zet de cake in de vorm 5 minuten op een rooster om af te koelen. Haal hem dan uit de vorm en laat hem verder op het rooster helemaal afkoelen.Bananenbrood
  • Optioneel:
  • Roer 2 theelepels water door 50 gram poedersuiker, je hebt nu als het goed is een vloeibaar glazuur. Giet dit in een dun straaltje heen en weer over de cake. Eet Smakelijk!

Tips

  • Voor de variatie kun je een theelepel kaneel toevoegen aan het beslag.
  • Roer eens wat stukjes chocola door het beslag.
  • Versier je bananenbrood met gedroogde bananenchips.

Misschien vind je dit ook leuk:

Laat me weten wat je van dit recept vindt.

Ik ben dol op cookies, dus ik eet ze niet alleen, maar gebruik ze op deze website om content en advertenties te plaatsen, om functies voor social media te bieden en om mijn websiteverkeer te analyseren. Klik op "Accepteer" om verder te gaan op deze website. Accepteer Lees meer