Dit blog gaat over gezinnen en koken. Gezinnen met 1 of 10 kinderen, papa, mama, samengestelde families het maakt niet uit. Overal ontstaan tijdens het eten hilarische taferelen; van groenten die onder de tafel worden gegooid, hagelslag in de sokken terugvinden en vla die in iemands oor terecht komt (waarvoor dank broer!).

Ik ben Esther en mijn gezin bestaat uit 2 jongens en papa en mama. En mijn gezin is niet anders dan het jouwe, lees en geniet dus mee van onze ervaringen.
Als liefhebber van alles in en om de keuken, mag ik ook graag workshops doen om nog meer te leren en te ervaren. Zo heb ik Bakkerij Salverda in Leeuwarden in 2014 een keer geholpen met het maken van de ambachtelijke chocoladeletters. Niet alleen erg leuk, maar ook erg lekker. En ik heb weer veel geleerd over chocolade!


Hoe leuk is het als je gevraagd wordt om mee te werken aan het magazine “Aan de keukentafel” van de Coop? Superleuk natuurlijk. In de zomereditie van 2015 stond mijn recept en een aantal tips over hoe je veilig met je kinderen in de keuken kunt werken.
Augustus 2015: Een supergave workshop bij Robèrt van Beckhoven in Oirschot gewonnen. Wie zegt daar nu nee tegen? Ik niet in ieder geval, dus Luxe Desserts gemaakt onder leiding van Robèrt zelf. Weer veel nieuwe ideeën en tips opgedaan en natuurlijk al het lekkers mee naar huis! Daarna nog 3 keer terug geweest voor nieuwe trainingen.
Brood bakken deed ik al wel in de broodbakmachine, maar dat is eigenlijk geen kunst. Een workshop brood maken bij Baksels was superleuk om te doen en leverde naast veel kennis en techniek, ook een witbrood, een bruinbrood met lijnzaad en een suikerbrood op! Een absolute aanrader als je op zoek bent naar een goede cursus of workshop.
Ik ben ook erg benieuwd naar jullie reacties en ideeën. Mail me maar wat je wilt lezen of wat je hebt meegemaakt!