In het najaar maak ik graag stoofpeertjes klaar. En sinds ik verhuisd ben heb ik ook nog eens een stoofperenboom in mijn tuin! Daar hebben we dit jaar weer een hele goede oogst van gehad, maar ja wat doe je met al die stoofperen? Het werd dus de hoogste tijd om wat lekkers te maken en dat werd deze stoofperentaart.
Ik maak mijn stoofperen altijd graag klaar in de slowcooker of met de snelkookfunctie van mijn crockpot express. Inmiddels heb ik dus twee top recepten op mijn blog staan en hiermee heb je de basis al gelegd voor deze taart.
Hij ziet er misschien ingewikkeld uit als je de ingrediënten lijst ziet, maar is dat zeker niet. Je maakt gebruik van bladerdeeg op rol. Dat is makkelijk te verkrijgen in bijna elke supermarkt. Als je dat niet kunt vinden, dan kan het ook zeker met plakjes bladerdeeg. Iets meer puzzelen, maar niet minder lekker.
De frangipane geeft deze taart een heerlijke zachte smaak die goed combineert met de peertjes. Doordat je alle ingrediënten in een kom doet en met de mixer door elkaar mengt, ben je zomaar klaar.
Nadat je stoofperentaart uit de oven komt is het heel verleidelijk om direct toe te slaan. Houd je nog heel even in. De taart moet eerst goed afkoelen. Daarna kun je er nog wat poedersuiker op strooien (het oog wil ook wat) en afgekoeld is hij ook beter te snijden.


6 reacties
Hi Esther, dit lijkt me een superlekkere taart. Heb wel een vraag, kan ik de bloem vervangen door boekweitmeel ivm een glutenallergie?
Hai Miek, het is ook inderdaad een superlekkere taart. Bedenk me ineens dat het alweer een tijdje geleden is dat ik deze gemaakt heb. dus het wordt weer tijd voor dit lekkere taartje. Ik denk inderdaad dat je de bloem prima kunt vervangen door boekweitmeel, maar ik heb het zelf nog niet geprobeerd. Succes en eet smakelijk alvast!
Hallo, ik heb een vraag de bakplaat welke afmetingen heeft deze, als ie groter of kleiner is dan moet ik het recept aanpsssen
Groetjes Henk
Hai Henk, deze stoofperentaart heb ik gebakken in een brownievorm van 25×25 cm. Een paar centimeter meer of minder qua afmeting maakt niet zo veel uit, maar inderdaad anders moet het recept aangepast worden.
Hallo Esther, ik heb de taart gemaakt en de smaak is heerlijk. Alleen is de frangipane wat vochtig. Klopt dit of is het dan niet gaar genoeg?
Hai Helen, de frangipane is niet heel stevig, maar als ie nog echt vochtig is dan kan het inderdaad zijn dat ie nog niet gaar is of dat er veel vocht vanuit de peertjes in is gekomen.