Havermout ontbijt met banaan uit de slowcooker

door Esther
Slowcooker Banaan Havermout

Als ik de dag gezond wil beginnen doe ik dat bijvoorbeeld met dit havermout ontbijt met banaan. Ik houd sowieso meer van yoghurt met granola, muesli, pap en havermout in de ochtend, dan brood of beschuit. Een beetje afwisseling is dan natuurlijk wel prettig en het moet snel op tafel staan!

Mijn ontbijt mag niet te lang duren, ‘s ochtends heb ik trek en wil ik graag rustig wakker worden. Daarom is dit havermout ontbijt uit de slowcooker zo fijn. ‘s avonds doe je alle ingrediënten in de slowcooker en als je de volgende ochtend beneden komt hoef je het alleen even door te roeren en je kunt gelijk opscheppen. Ideaal!

Ik had al eens eerder een havermout recept uit de slowcooker gepost, maar ik vond dat het tijd was voor een nieuw recept. Want dat havermout, appel en kaneel goed samen gaan wisten we al, maar havermout met banaan en kaneel is ook een geweldige combinatie. Je hoeft dan minder suiker toe te voegen en het snufje nootmuskaat zorgt net voor een kleine twist.

Als je havermout in de slowcooker wil klaarmaken is het wel belangrijk dat je alleen voor havervlokken kiest. Deze mogen best wat fijner zijn, maar de snelkookvariant geeft niet een goed resultaat. Die havermout is al gestoomd namelijk, zodat je normaal gesproken nog maar een paar minuten nodig hebt om deze te koken.

Dit ontbijt is heerlijk smeuïg en zacht en je kunt naar eigen wens een topping toevoegen. Ik heb hier gekozen voor wat gehakte hazelnoten en banaan. Ik zou zeggen: Eet smakelijk!

Overnight oats met banaan uit de slowcooker

Porties

4

porties
Voorbereidingstijd

5

minuten
Kooktijd

8

uren 
Totale tijd

8

uren 

5

minuten

‘s avonds klaarmaken en ‘s ochtends direct genieten van dit heerlijke havermout ontbijt.

Ingrediënten

  • 150 gram havervlokken (geen snelkookhavermout)

  • 600 ml water

  • 750 ml melk

  • 2 rijpe bananen, geprakt

  • 2 zakjes vanille suiker of 2 theelepels vanille-extract

  • 2 volle theelepels kaneel

  • ½ theelepel nootmuskaat

  • ½ theelepel zout

Bereiding

  • Doe alle ingrediënten in de slowcooker en roer goed.
  • Zet de slowcooker 8 uur op LOW
  • Roer de havermout na 8 uur nog eens goed door en serveer met verse plakjes banaan en stukjes gehakte hazelnoot of walnoot. Eventueel kun je de havermout nog zoeten met suiker, honing, agavesiroop of andere zoetstof.

Tips

  • Als er wat overblijft kun je dit in de koelkast een dag of 3 bewaren en dan weer met een beetje extra melk erbij opwarmen in de magnetron.
  • Dit recept kun je ook goed invriezen. Laat een nachtje ontdooien in de koelkast en warm het de volgende ochtend in de magnetron op met een beetje extra melk.
Overnight oats banaan uit de slowcooker
Havermout ontbijt met banaan uit de slowcooker

Misschien vind je dit ook leuk:

Laat me weten wat je van dit recept vindt.

Ik ben dol op cookies, dus ik eet ze niet alleen, maar gebruik ze op deze website om content en advertenties te plaatsen, om functies voor social media te bieden en om mijn websiteverkeer te analyseren. Klik op "Accepteer" om verder te gaan op deze website. Accepteer Lees meer