Lekker makkelijk en zonder poespas een heerlijke cake bakken? Dat kan met dit recept voor gember cake!
De één houdt er van de ander niet: gember. Ik vind het heerlijk, vooral omdat het naast een beetje pittig ook wat zoets in zich heeft. Voor deze gembercake wordt de stemgember gecombineerd met kaneel en samen met de golden syrup geeft dit een hele fijne krachtige smaak. Dit is typisch zo’n cake die je in de herfst of winter maakt. In Aziatische gerechten zoals dit recept voor Indisch stoofvlees kom je vaak verse gember tegen. Maar voor het bakken wordt over het algemeen stemgember of bakgember gebruikt.
Wat is stemgember?
Stemgember of bakgember is ingemaakte gember op een zoete siroop. Je vindt het in de supermarkt in potjes meestal op de Aziatische afdeling of op de bakafdeling. In de meeste potjes zitten bolletjes gember op siroop, maar er bestaat ook al snipperde gember op siroop. Lekker makkelijk, dan hoef je zelf niet meer te snijden.
Zelf gember cake maken
Zelf gember cake maken is helemaal niet moeilijk en met dit recept kan er eigenlijk niks mis gaan. Ik raad wel aan om een tulband vorm te gebruiken of een grote vierkante vorm. Voor een cakevorm is dit recept te veel, grote kans dat de cake “overstroomt”. Een fijne klus om daarna je oven weer schoon te maken. Ik doe zelfs onder de tulbandvorm een kleine bakplaat, just in case!
Pak je mooiste tulband vorm er bij en ga aan de bak met dit heerlijke cake recept.

