Zoals jullie misschien al een beetje weten, doe ik regelmatig mee met de foodblogswap. Super leuk om geïnspireerd te raken door andere foodblogs en de recepten. Deze keer maakte ik een bizcocho recept van De keuken van de zoete inval.
Op het fijne blog van Catharina vind je allerlei verschillende recepten, van borrelhapjes tot ontbijt en van koolhydraatarm tot taart. Lastig kiezen dus, maar ik had zin om een lekkere taart of cake te maken toen mijn oog op deze Spaanse cake viel. Ik bakte al eens een Portugese appelcake, dus nu maar eens eentje van het buurland maken!
Catharina maakte hem met citroen, ik heb voor mijn variant gekozen voor sinaasappel. Pas later, toen ik meer ging lezen over deze lekkere Spaanse cake, kwam ik er achter dat ze deze in Spanje ook in verschillende smaken maken, waaronder dus sinaasappel. Was mijn inschatting niet zo verkeer geweest dus!
Bizcocho is een heerlijke Spaanse cake die op allerlei manieren wordt gebruikt in de Spaanse keuken. Het is eigenlijk een soort basisrecept voor cake die op zichzelf al superlekker is, maar die je ook kunt gebruiken om bijvoorbeeld een gevulde taart mee te maken.
Wat is bizcocho?
Bizcocho is een cake die wordt gemaakt met suiker, eieren, bloem, olijfolie en bakpoeder. Het is een luchtige cake met een licht zoete smaak. Er zijn dus veel verschillende varianten van bizcocho, zoals bijvoorbeeld citroen, sinaasappel of amandel. Bizcocho wordt vaak gebruikt als basis voor andere gebakjes en taarten, zoals de populaire Tres Leches cake.
Hoe maak je bizcocho?
Bizcocho is een simpele cake om te maken. De ingrediënten worden na elkaar in de beslagkom gedaan en daarna zonder verdere poespas in een cakevorm of tulbandvorm. Dit is zo makkelijk, het kan eigenlijk niet mislukken.
Hoe wordt deze cake gegeten in Spanje?
Bizcocho is een veelzijdige cake dat op vele manieren kan worden geserveerd. Hieronder een aantal manieren waarop het in Spanje gegeten wordt:
- Als dessert na de maaltijd, bijvoorbeeld met een bolletje vanille-ijs
- Als basis voor een Tres Leches cake
- Als ontbijt of brunch met een kopje koffie of thee
- Als basis voor een gevulde taart, bijvoorbeeld met aardbeienjam of chocolade-ganache
Zoals je ziet is bizcocho is een heerlijke en veelzijdige Spaanse cake. Of je nu een feestje geeft, een gezellige brunch organiseert of gewoon zin hebt in een lekker stukje cake, met dit recept kun je alle kanten op. Probeer het eens uit en laat je verrassen door de smaak!

