Zelf limonade maken met slechts 2 ingrediënten!

door Esther
Citroen limonade siroop

Koop jij ook altijd limonade in de supermarkt? Niks mis mee natuurlijk, maar wist je dat je met slechts twee ingrediënten zelf limonade kunt maken? Heb je citroenen en suiker in huis, dan kun je direct aan de slag. “If life gives you lemons, make lemonade!”

We schrijven 9 augustus 2020 en we zitten midden in de grootste hittegolf die Nederland ooit gekend heeft. Ik weet niet hoe het bij jullie is, maar hier is iedereen naarstig op zoek naar wat verkoeling. Een glas cola doet het altijd goed, maar vandaag heb ik dus ook maar even verse citroen limonadesiroop gemaakt. Heerlijk verfrissend en supermakkelijk. Dit kan jij ook!

Enne, met die citroenen kun je ook limoncello maken. Superlekker, maar daar kun je past een paar weken later van gaan genieten.

Zelf limonade maken met slechts 2 ingrediënten!

0 van 0 stemmen
Porties

12

porties
Voorbereidingstijd

5

minuten
Kooktijd

5

minuten
Totale tijd

10

minuten
Kook modus

Dit houdt het scherm aan

Ingrediënten

  • 500 ml vers citroensap (ongeveer 8-9 citroenen)

  • 325 gram kristalsuiker

Bereiding

  • Pers de citroenen uit en zeef het sap. Doe het citroensap met de suiker in een pan en breng dit aan de kook. Laat het zo’n 5 tot 10 minuten zachtjes koken. Je hebt nu een lichte siroop. Laat je het langer koken dan wordt het geconcentreerder en donkerder van kleur. Giet de siroop over in een uitgekookte fles en laat dit afkoelen.
  • De citroen limonadesiroop is klaar voor gebruik. Giet de gewenste hoeveelheid in een glas en leng het aan met water. Genieten maar!

Tips

  • Suikervrije citroen limonadesiroop kan gemaakt worden door de 350 gram suiker te vervangen door 3,5 theelepel vloeibare stevia. De bereiding wordt dan iets anders. Je verwarmt het citroensap tot het kookpunt en voegt dan de stevia toe. Je bent nu gelijk klaar en kunt het overgieten in de fles. Je zult merken dat dit vloeibaarder is dan een siroop met suiker, maar net zo lekker aangelengd met water.

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @gezinoverdekook op Instagram

Lekker recept?

Volg @gezinoverdekook op Pinterest

Altijd op de hoogte?

Volg Gezin over de Kook op Facebook

Citroen limonade siroop
NIEUWSBRIEF

Ontvang unieke content, downloads en mis geen recept meer. Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!Misschien vind je dit ook leuk:

Laat me weten wat je van dit recept vindt.

[script_21]