Koop jij ook altijd limonade in de supermarkt? Niks mis mee natuurlijk, maar wist je dat je met slechts twee ingrediënten zelf limonade kunt maken? Heb je citroenen en suiker in huis, dan kun je direct aan de slag. “If life gives you lemons, make lemonade!”
We schrijven 9 augustus 2020 en we zitten midden in de grootste hittegolf die Nederland ooit gekend heeft. Ik weet niet hoe het bij jullie is, maar hier is iedereen naarstig op zoek naar wat verkoeling. Een glas cola doet het altijd goed, maar vandaag heb ik dus ook maar even verse citroen limonadesiroop gemaakt. Heerlijk verfrissend en supermakkelijk. Dit kan jij ook!
Enne, met die citroenen kun je ook limoncello maken. Superlekker, maar daar kun je past een paar weken later van gaan genieten.
Zelf limonade maken met slechts 2 ingrediënten!
12
porties5
minuten5
minuten10
minutenIngrediënten
500 ml vers citroensap (ongeveer 8-9 citroenen)
325 gram kristalsuiker
Bereiding
- Pers de citroenen uit en zeef het sap. Doe het citroensap met de suiker in een pan en breng dit aan de kook. Laat het zo’n 5 tot 10 minuten zachtjes koken. Je hebt nu een lichte siroop. Laat je het langer koken dan wordt het geconcentreerder en donkerder van kleur. Giet de siroop over in een uitgekookte fles en laat dit afkoelen.
- De citroen limonadesiroop is klaar voor gebruik. Giet de gewenste hoeveelheid in een glas en leng het aan met water. Genieten maar!
Tips
- Suikervrije citroen limonadesiroop kan gemaakt worden door de 350 gram suiker te vervangen door 3,5 theelepel vloeibare stevia. De bereiding wordt dan iets anders. Je verwarmt het citroensap tot het kookpunt en voegt dan de stevia toe. Je bent nu gelijk klaar en kunt het overgieten in de fles. Je zult merken dat dit vloeibaarder is dan een siroop met suiker, maar net zo lekker aangelengd met water.
