Elk land heeft zo zijn eigen specialiteiten op culinair en drank gebied. Neem nu Italië, vakantieland bij uitstek voor veel Nederlanders. Op de camping aan het Gardameer, relaxen in een vakantiehuis In Toscane of op citytrip in Rome. Genieten van de echte Italiaanse spaghetti carbonara, pizza’s en natuurlijk limoncello. Laat ik nou een heerlijk limoncello recept voor je hebben!
Als het goed is kom je er dan ook achter dat de manier waarop we in Nederland pasta maken totaal anders is dan hoe de Italianen pasta beleven. Inderdaad, Italianen beleven eten. Het is een groot onderdeel van de cultuur en in elke streek heeft weer eigen gerechten waar men trots op is. Door gebruik te maken van wat er in de natuur het beste groeit en bloeit worden de gerechten samengesteld.
De beste citroenen voor limoncello
Bij Napels in Sorrento groeien de beste citroenen op de vulkanische grond. De Sorrento citroen heeft een dikkere schil en is veel smaakvoller dan welke andere citroen dan ook. Geen wonder dat de Limoncello uit deze streek zo lekker is. Je kunt de echte Limoncello herkennen aan het IGP (Indicatie Geografisch Protect) keurmerk.
Limoncello recept
Wil je echter thuis nog een beetje nagenieten van je vakantie, dan is er niks leuker dan zelf dit heerlijke drankje te maken. Eigenlijk heb je hier inmaakalcohol voor nodig van 90%, maar dat is in Nederland lastig te verkrijgen en duur. Mocht je echter nog naar Italië, Frankrijk of België gaan, kijk dan vooral even in de supermarkt. Daar kun je een liter voor tussen de tien en twintig euro krijgen. Ik heb hier een recept voor limoncello gemaakt met wodka. Smaakt ook prima en een stuk makkelijker verkrijgbaar in Nederland. Je moet even geduld hebben, maar dan heb je ook een heerlijk drankje.
Ik hoef je er denk ik niet bij te vertellen dat dit limoncello recept voor niet geschikt is voor kinderen toch? Maar omdat dit een blog voor het hele gezin is, doe ik er ook nog een recept bij voor zelfgemaakte “lemonade”. Zo heeft iedereen wat lekkers vooraf en kun je je nog weer even in Italië wanen.
Recept Lemonade
Ingrediënten:
250 ml vers geperst citroensap
300 gram suiker
250 ml warm water
1 liter koud water
Rol met je handen de citroenen op een snijplank om het sap los te krijgen, en ga ze dan pas persen. Je zult zien dat je er meer sap uit krijgt. Los de suiker op in het warme water, goed roeren. Giet nu het vers geperste citroensap er bij en voeg het koude water toe en roer. Giet in een grote kan en zet nog even in de koelkast. Geniet van je Home Made Lemonade!