Slowcooker dessert: gebakken appels

door Esther
Slowcooker gebakken appel

Ik heb je al eens eerder een slowcooker dessert met appel gegeven, een slowcooker appeltaart dessert, maar ook deze gebakken appels zijn een heerlijk nagerecht.

Wij Nederlanders zijn nogal gehecht aan ons nagerecht. We kiezen meestal voor vla of yoghurt en het zuivelschap in de supermarkt biedt je meters aan keuze. In de ons omringende landen wordt veel minder zuivel als toetje gegeten. In Duitsland eet men bijvoorbeeld liever fruit en in Frankrijk staat het kaasplankje na de maaltijd op tafel. Wat ons betreft is het avondeten niet af zonder schaaltje vla, terwijl in andere landen het nagerecht vaak ook gewoon wordt overgeslagen.

Om eens wat anders op tafel te zetten, kun je de slowcooker gebruiken voor deze gebakken appels. Uiteraard kun je zelf variëren met dit recept en kiezen voor andere noten of meer of minder kaneel of nootmuskaat. Ik heb Jonagold appels gebruikt, deze worden heel zacht, maar je kan ook voor een iets steviger appel kiezen. Geniet van deze lekkere gebakken appels als nagerecht!

Recept gebakken appels uit de slowcooker

Ingrediënten:

6 grote appels Jonagold
50 g ongezouten boter, gesmolten
75 gram bruine suiker
1 zakje vanillesuiker
75 gram walnoten, fijngehakt
40 gram havermout
75 gram rozijnen
½ theelepel kaneel
½ theelepel nootmuskaat

Bereiding:

Wel de rozijnen ongeveer een kwartier in warm water. Laat ze uitlekken en dep ze een beetje droog met keukenpapier.

Haal het klokhuis uit de appels. Snijd ongeveer 1 cm van de onderkant van het klokhuis en stop dit terug. Op deze manier voorkom je dat de vulling er weer uit loopt. Maak het uitgeboorde gat iets wijder met een theelepel, zodat er wat meer vulling in kan.

Meng in een kom de boter, bruine suiker, walnoten, havermout, rozijnen, kaneel en nootmuskaat. Vul de appels met deze mix.

Zet de appels rechtop in de slowcooker en voeg ook ongeveer 125 ml. water toe.

Zet de slowcooker op Low en laat de appels zo’n 3-4 uur bakken tot ze gaar zijn.

Serveer de appel warm met een bolletje vanille ijs of deze heerlijke vanillesaus!

NIEUWSBRIEF

Ontvang unieke content, downloads en mis geen recept meer. Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!Misschien vind je dit ook leuk:

Laat me weten wat je van dit recept vindt.

[script_20]