Donut muffins: voor als je niet kunt kiezen!

door Esther
donut muffins

Een kruising tussen een donut en een muffin: kan het nog lekkerder? Met dit makkelijke recept maak je snel zelf de lekkerste donut muffins.

Wil je eens wat anders bakken dan een cupcake of een muffin, dan is deze variatie misschien wel iets voor jou. De donutmuffin heeft de vorm van een muffin, maar smaakt naar een donut. Het voordeel is dat je in dit geval niet hoeft te frituren, maar gewoon lekker kunt bakken in een muffinvorm.

Ik heb er voor gekozen om deze lekkernij zonder papieren vormpjes te bakken, maar als je ze zou willen uitdelen, dan kun je hier natuurlijk voor kiezen. Als je de muffinvorm goed invet is een vormpje in elk geval niet per sé nodig. Als je trouwens liever iets hartigs in je muffinvorm bakt, maak dan eens deze croissant pizza’s. Hier heb je ook geen vormpjes voor nodig.

Dus ik zou zeggen: bakkers klaar? Bakken maar die donut muffins!

Donut muffins

Porties

12

porties
Voorbereidingstijd

10

minuten
Kooktijd

20

minuten
Totale tijd

30

minuten

Ingrediënten

  • 175 gram kristalsuiker

  • 1 ei

  • 200 gram bloem

  • 10 gram bakpoeder

  • 1 zakje vanillesuiker

  • ¼ theelepel zout

  • ¼ theelepel nootmuskaat

  • 175 ml volle melk

  • 75 ml zonnebloemolie

  • Voor de topping
  • 25 gram roomboter

  • 100 gram kristalsuiker

  • ½ theelepel kaneel (optioneel)

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een muffinvorm met 12 ruimtes goed in.
  • Mix de suiker en het ei tot een luchtige, bijna witte massa. Roer in een kom de bloem, bakpoeder, vanillesuiker, zout en nootmuskaat door elkaar. Doe dit bij de suiker en mix dit op een lage stand door elkaar. Giet daarna de melk en de olie er bij en mix dit op een middelhoge stand kort door elkaar tot alle bloem is opgenomen en je een glad beslag hebt.
  • Schep het beslag in de muffinvorm. Ik gebruik daar een juslepel voor, dat werkt makkelijk. Bak de muffins in 20-25 minuten mooi bruin en gaar.
  • Smelt ondertussen de boter en meng in een ander schaaltje de suiker eventueel met de kaneel. Als de muffins klaar zijn haal je de vorm uit de oven en laat je ze 2-3 minuten afkoelen. Haal ze dan één voor één uit de vorm, bestrijk ze met boter en doop ze in de (kaneel) suiker. Laat verder afkoelen op een rooster. Eet smakelijk!
donut muffins
donut muffins
NIEUWSBRIEF

Ontvang unieke content, downloads en mis geen recept meer. Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!



Misschien vind je dit ook leuk:

Laat me weten wat je van dit recept vindt.

Ik ben dol op cookies, dus ik eet ze niet alleen, maar gebruik ze op deze website om content en advertenties te plaatsen, om functies voor social media te bieden en om mijn websiteverkeer te analyseren. Klik op "Accepteer" om verder te gaan op deze website. Accepteer Lees meer