Hoewel we in Nederland natuurlijk aan zee wonen, eten we eigenlijk te weinig vis. Dat in tegenstelling tot de landen rondom de Middellandse Zee, daar wordt veel meer vis gegeten. Ook ik merk dat ik eigenlijk te weinig vis op tafel zet (hoewel deze pasta met tonijn wel super lekker is), het zit op de één of andere manier niet zo in mijn systeem. Dus daarom dit keer een nieuwe poging: Griekse kabeljauw uit de oven.
Griekenland is zo’n land waar allerlei lekkere visrecepten vandaan komen. De Griekse keuken blinkt uit in het bereiden van verschillende soorten vis en andere schaal- en schelpdieren. Ik heb gekozen voor dit recept omdat het niet alleen makkelijk te maken is, maar ook nog eens ontzettend lekker. Door het knapperige korstje is dit ook typisch iets dat heel geschikt is voor kinderen. Exit de visstick, en welkom kabeljauw!
Hoewel ik gebruik gemaakt heb van kabeljauw, kun je natuurlijk ook een andere vissoort gebruiken. Elke stevige witvis is geschikt, en op deze manier kun je ook een koolvis super lekker bereiden. Je hoeft overigens niet per sé verse vis te halen, dit werkt ook uitstekend met diepvries vis. Laat de vis dan wel eerst ontdooien in de koelkast en dep hem goed droog, voordat je verder gaat met het recept.
Voor mijn versie van deze Griekse kabeljauw heb ik ervoor gekozen om de korianderpoeder weg te laten. Ikzelf vind het wel lekker, maar niet iedereen is er fan van. Vind je het wel lekker, voeg dan gerust nog een ½ theelepel toe aan het kruidenmengsel. Als je creatief bent, kun je ook het kruidenmengsel aanpassen en bijvoorbeeld tijm en/of rozemarijn toevoegen.
Dus wil jij ook meer vis eten en zoek je een lekker recept? Probeer dan vooral dit recept voor Griekse kabeljauw uit de oven.
