Op mijn blog heb ik al eens een blog geschreven met een heerlijk wentelteefjes recept. Zo’n lekker knapperig en zoet broodje, doet me altijd een beetje aan vroeger denken. En zoals je weet ben ik ook dol op mijn slowcooker, dus bij deze: hoe maak je wentelteefjes in de slowcooker?
Normaal gesproken kun je alleen wentelteefjes maken in een koekenpan. Je voorziet het brood van een ei mengsel met suiker en kaneel en bakt dit in wat boter in een pan. Het brood krijgt dan een knapperige buitenkant en een zachte binnenkant. Maar het wordt lastig om dat voor elkaar te krijgen in een slowcooker. De temperatuur is in verhouding laag en je kan in een gewone slowcooker niet iets bakken zodat het krokant wordt.
Maar goed, dit recept vroeg er natuurlijk om, een keer in de slowcooker uitgeprobeerd te worden. Gewoon om te kijken wat er gebeurt. Ik vind het altijd leuk om eens wat uit te testen. En … tromgeroffel…. het eindresultaat van dit experiment was superlekker!
Deze slowcooker wentelteefjes hebben inderdaad niet de knapperigheid van gewone wentelteefjes. Het heeft meer weg van een broodpudding, maar dat is beslist geen straf. Heerlijk zacht en smeuïg brood, met kaneel en suiker. Wie begint niet te watertanden bij deze ingrediënten? Ik vind het daarnaast de ideale manier om restjes brood op te maken. Een voordeel van de slowcooker is ook nog dat je er ook geen omkijken naar hebt. Je zet hem aan en je kan rustig wat anders gaan doen om een paar uur later te genieten van al het lekkers dat er uit komt.
Dus hoe maak je wentelteefjes in de slowcooker? Als je op zoek bent naar knapperige wentelteefjes, dan moet ik je echt teleurstellen. In de slowcooker krijg je dat niet voor elkaar. Je kunt wel een wentelteefjes recept pakken en dat in de slowcooker bereiden. Je krijgt dan een soort lekkere broodpudding. Onderstaand recept heb ik gebruikt en iedereen heeft ervan gesmuld!


2 reacties
Klinkt heerlijk😋
Dank je wel Adriana! Ik kan je verzekeren: dat is het ook…