Hoe maak je wentelteefjes in de slowcooker?

door Esther
Wentelteefjes maken

Op mijn blog heb ik al eens een blog geschreven met een heerlijk wentelteefjes recept. Zo’n lekker knapperig en zoet broodje, doet me altijd een beetje aan vroeger denken. En zoals je weet ben ik ook dol op mijn slowcooker, dus bij deze: hoe maak je wentelteefjes in de slowcooker?

Normaal gesproken kun je alleen wentelteefjes maken in een koekenpan. Je voorziet het brood van een ei mengsel met suiker en kaneel en bakt dit in wat boter in een pan. Het brood krijgt dan een knapperige buitenkant en een zachte binnenkant. Maar het wordt lastig om dat voor elkaar te krijgen in een slowcooker. De temperatuur is in verhouding laag en je kan in een gewone slowcooker niet iets bakken zodat het krokant wordt.

Maar goed, dit recept vroeg er natuurlijk om, een keer in de slowcooker uitgeprobeerd te worden. Gewoon om te kijken wat er gebeurt. Ik vind het altijd leuk om eens wat uit te testen. En … tromgeroffel…. het eindresultaat van dit experiment was superlekker!

Deze slowcooker wentelteefjes hebben inderdaad niet de knapperigheid van gewone wentelteefjes. Het heeft meer weg van een broodpudding, maar dat is beslist geen straf. Heerlijk zacht en smeuïg brood, met kaneel en suiker. Wie begint niet te watertanden bij deze ingrediënten? Ik vind het daarnaast de ideale manier om restjes brood op te maken. Een voordeel van de slowcooker is ook nog dat je er ook geen omkijken naar hebt. Je zet hem aan en je kan rustig wat anders gaan doen om een paar uur later te genieten van al het lekkers dat er uit komt.

Dus hoe maak je wentelteefjes in de slowcooker? Als je op zoek bent naar knapperige wentelteefjes, dan moet ik je echt teleurstellen. In de slowcooker krijg je dat niet voor elkaar. Je kunt wel een wentelteefjes recept pakken en dat in de slowcooker bereiden. Je krijgt dan een soort lekkere broodpudding. Onderstaand recept heb ik gebruikt en iedereen heeft ervan gesmuld!

Hoe maak je wentelteefjes in de slowcooker?

Porties

6

porties
Voorbereidingstijd

5

minuten
Kooktijd

3

uren 
Totale tijd

3

uren 

5

minuten

Niks knapperigs, maar wel een lekkere broodpudding met wentelteefjes smaak!

Ingrediënten

  • Boter om in te vetten

  • 8 witte boterhammen, liefst wat ouder

  • 6 eieren

  • 200 ml volle melk

  • 200 ml slagroom

  • 50 gram suiker

  • 1 zakje vanillesuiker

  • 1 theelepel kaneel

  • ¼ theelepel zout

  • klein snufje nootmuskaat

Bereiding

  • Vet de slowcooker in. Snijd het brood in grove stukken en leg dit in de slowcooker.
  • Doe de eieren, melk, suiker, kaneel, vanillesuiker, zout en nootmuskaat in een kom en meng alles goed door elkaar. Giet het eiermengsel over het brood roer het voorzichtig door totdat al het brood bedekt is door het mengsel.
  • Zet de slowcooker op LOW en en laat het in 2,5-3 uur gaar worden. Eet de wentelteefjes / broodpudding met poedersuiker. Eet smakelijk!
Wentelteefjes maken
Wentelteefjes maken
NIEUWSBRIEF

Ontvang unieke content, downloads en mis geen recept meer. Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!



Misschien vind je dit ook leuk:

2 reacties

Adriana Hogendoorn 2021-08-27 - 10:18

Klinkt heerlijk😋

Antwoord
Esther 2021-08-27 - 11:00

Dank je wel Adriana! Ik kan je verzekeren: dat is het ook…

Antwoord

Laat me weten wat je van dit recept vindt.

Ik ben dol op cookies, dus ik eet ze niet alleen, maar gebruik ze op deze website om content en advertenties te plaatsen, om functies voor social media te bieden en om mijn websiteverkeer te analyseren. Klik op "Accepteer" om verder te gaan op deze website. Accepteer Lees meer