Zoals jullie weten mag ik graag bakken en ik tover dan ook regelmatig wat lekkers uit de oven zoals deze makkelijke appeltaart. Wat ook makkelijk te maken is (daar houd ik van), is dit sinaasappel citroen gebak. Lekker fris en eenvoudig om klaar te maken.
Op Pinterest, waar je Gezin over de Kook ook kunt volgen trouwens, was ik al een aantal keer pins tegen gekomen met verschillende soorten plaatkoek met een crème als topping. Daarnaast wilde ik eens iets lekkers maken met citroen en sinaasappel. Citroen en bakken hoort wat mij betreft bij elkaar, ik doe bijna overal wel wat citroenrasp of citroensap in. Dus lekker gebak met zowel sinaasappel als citroen in de hoofdrol klinkt mij als muziek in de oren.
Ik heb dan ook verschillende recepten vergeleken en uitgeprobeerd voor dit heerlijke gebak. Uiteindelijk kom ik dan tot dit fijne recept. Het lijkt een klein beetje op plaatkoek, maar dan met een hele lekkere zachte en romige topping. Stel je dus voor: een knapperige bodem, een romige crème met een crispy bovenkant. Need I say more?
Deze bijzondere koek is ideaal voor als je visite verwacht en toch iets meer dan een koekje bij de koffie of thee wilt serveren. Doordat je weinig ingrediënten nodig hebt ben je zomaar klaar om te gaan bakken en het hoeft daarna alleen nog even af te koelen. Makkelijk toch?
Als je dol bent op de frisse smaak van sinaasappel en citroen, dan moet je zeker dit verrassende recept voor sinaasappel citroen gebak eens uit proberen.


4 reacties
Dit klinkt echt ontzettend lekker, nou vroeg ik me af moet het perse in en metalen vorm of mag het ook een glazencake vorm zijn?
Hai Lian, het is ook superlekker. Omdat metaal beter warmte geleidt kies ik liever voor een metalen vorm. Je kunt een glazen vorm proberen, maar het kan zijn dat de tijd in de oven even wat langer is. Ook kan de bodem dan wat minder krokant worden. Aan de smaak zal het echter niks af doen!
Ik heb hem van het weekend gemaakt. Lactosevrij (gewoon een aanpassing van de boter maar Margarine). Hij was super lekker. Lekker fris! Koel serveren is wel een aanrader.
Hai Geertje, wat goed om te horen dat deze cake ook superlekker is met margarine. Zo kun je veel recepten goed aanpassen.