Mango aardbeienijs

Makkelijk, gezond en snel: Mango en aardbei ijs

door Esther

IJs…wie wil er in de zomer nou niet genieten van een heerlijke verkoelende snack? Ook kinderen lusten graag een ijsje, of twee! En dat kan nu zonder je druk te hoeven maken over vet en suiker!

In veel voorverpakte ijsjes of schepijs zit slagroom en grote hoeveelheden suiker verwerkt. Wist je dat wanneer iets koud is je veel minder proeft? Er moet dus extra veel suiker in om een ijsje zoet te doen smaken! Vandaar dat deze ijsjes ware caloriebommen kunnen zijn. En natuurlijk is dit voor een keertje niet erg, maar met dit heerlijke vruchtenijs kun je keer op keer genieten!

Dit recept voor heerlijk mango/aardbei ijs is supermakkelijk, hartstikke gezond en snel te maken. Ideaal voor een warme zomerse dag of gewoon op elke andere willekeurige dag dat je zin hebt in een ijsje. Misschien is dit wel het gezondste ijsje ter wereld!

Mango en aardbei ijs

Makkelijk, gezond en snel: Mango en aardbei ijs

Porties

4

porties
Voorbereidingstijdminuten
Kooktijd

10

minuten
Totale tijd

10

minuten

Ingrediënten

  • 200 ml magere yoghurt

  • Doosje diepvries mango

  • Handje diepvries aardbeien

  • Eventueel vloeibare zoetstof

Bereiding

  • Voor dit ijs heb je geen ijsmachine nodig, maar een goede sterke hakmolen of keukenmachine. Doe alle ingrediënten in de kom van de hakmolen en laat dit 5 minuten rusten.
  • Zet de hakmolen aan. In het begin zal hij waarschijnlijk af en toe vastlopen. Zet de molen dan uit en schep met een lepel het geheel een keer om. Bij mij gebeurt dit zo’n keer of 5. Je merkt elke keer dat je schept, dat het steeds meer ijs wordt.
  • Blijf mixen tot de gewenste dikte. Van mij mogen er nog stukjes fruit in zitten. Eet het ijs direct op en ik beloof je: dat is beslist geen straf.

Misschien vind je dit ook leuk:

Laat me weten wat je van dit recept vindt.

Ik ben dol op cookies, dus ik eet ze niet alleen, maar gebruik ze op deze website om content en advertenties te plaatsen, om functies voor social media te bieden en om mijn websiteverkeer te analyseren. Klik op "Accepteer" om verder te gaan op deze website. Accepteer Lees meer