Hoewel ik al een superlekker recept voor stoofpeertjes met vanille en kardemom op mijn blog heb staan, kon ik het niet laten om nog een heerlijk stoofpeertjes recept voor de kerst de maken. Dat wordt moeilijk kiezen, maar dit jaar ga ik voor de sinaasappel stoofpeertjes.
Stoofperen lenen zich uitstekend om de te combineren met andere smaken. Meestal maak ik ze “gewoon” met kaneel en bessensap. Ik kies er dan ook voor om ze in vieren te snijden, want dat eet net even wat makkelijker. Maar zo voor een speciale gelegenheid als Kerst, vind ik het mooier om de peertjes heel te laten inclusief het steeltje. Dat staat zo gezellig en feestelijk toch?
In dit recept gebruik ik ook kaneel en bessensap, maar maak ik ook gebruik van sinaasappel en citroen. Dat geeft een frisse en fruitige twist aan de gebruikelijke stoofpeertjes smaak. Naast de kaneel voeg ik ook een steranijs toe. een uitstekende combinatie met peertjes en de citrussmaken. En zo’n steranijs ziet er ook altijd zo mooi uit!
Ben je op zoek naar een lekker bijgerecht en ben je dol op stoofpeertjes? Probeer dan tijdens de kerst zeker dit recept voor sinaasappel stoofpeertjes eens en je zet iets bijzonders op tafel.
