Sinaasappel stoofpeertjes voor de kerst

door Esther
Sinaasappel stoofpeertjes

Hoewel ik al een superlekker recept voor stoofpeertjes met vanille en kardemom op mijn blog heb staan, kon ik het niet laten om nog een heerlijk stoofpeertjes recept voor de kerst de maken. Dat wordt moeilijk kiezen, maar dit jaar ga ik voor de sinaasappel stoofpeertjes.

Stoofperen lenen zich uitstekend om de te combineren met andere smaken. Meestal maak ik ze “gewoon” met kaneel en bessensap. Ik kies er dan ook voor om ze in vieren te snijden, want dat eet net even wat makkelijker. Maar zo voor een speciale gelegenheid als Kerst, vind ik het mooier om de peertjes heel te laten inclusief het steeltje. Dat staat zo gezellig en feestelijk toch?

In dit recept gebruik ik ook kaneel en bessensap, maar maak ik ook gebruik van sinaasappel en citroen. Dat geeft een frisse en fruitige twist aan de gebruikelijke stoofpeertjes smaak. Naast de kaneel voeg ik ook een steranijs toe. een uitstekende combinatie met peertjes en de citrussmaken. En zo’n steranijs ziet er ook altijd zo mooi uit!

Ben je op zoek naar een lekker bijgerecht en ben je dol op stoofpeertjes? Probeer dan tijdens de kerst zeker dit recept voor sinaasappel stoofpeertjes eens en je zet iets bijzonders op tafel.

Sinaasappel stoofpeertjes

0 van 0 stemmen
Porties

4

porties
Voorbereidingstijd

10

minuten
Kooktijd

6

uren 
Totale tijd

6

uren 

10

minuten
Kook modus

Dit houdt het scherm aan

Ingrediënten

  • 1,5 kg stoofpeertjes

  • 1 sinaasappel

  • 1 citroen

  • 350 ml water

  • 100 gram suiker

  • 2 kaneelstokjes

  • 1 steranijs

  • 1 flesje bessensap

Bereiding

  • Slowcooker
  • Schil de sinaasappel en citroen dun. Je kan er een mooie sliert van maken als je wilt! Pers ze beiden uit en doe de schillen samen met het sap in de slowcooker.
  • Voeg het water, de suiker, de kaneelstokjes, steranijs en het flesje bessensap toe en roer even goed door.
  • Schil de peertjes en leg ze in het vocht in de slowcooker. Zet de slowcooker op LOW en kook de peren in 6-8 uur gaar. Zorg dat je ze tussendoor nog even een keertje omdraait, zodat beide kanten van de peertjes een mooie rode kleur krijgen. Eet smakelijk!
  • Pan
  • Schil de sinaasappel en citroen dun. Je kan er een mooie sliert van maken als je wilt! Pers ze beiden uit en doe de schillen samen met het sap in de pan.
  • Voeg het water, de suiker, de kaneelstokjes, steranijs en het flesje bessensap toe en roer even goed door. Breng dit rustig aan de kook.
  • Schil ondertussen de peertjes en leg ze in het vocht in de pan. Doe de deksel er op en laat de stoofpeertjes in 6 uur op laag vuur helemaal gaar worden . Zorg dat je ze tussendoor nog even een keertje omdraait, zodat beide kanten van de peertjes een mooie rode kleur krijgen. Eet smakelijk!

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @gezinoverdekook op Instagram

Lekker recept?

Volg @gezinoverdekook op Pinterest

Altijd op de hoogte?

Volg Gezin over de Kook op Facebook

Sinaasappel stoofpeertjes
Pinterest Post sinaasappel stoofpeertjes
Bewaar dit recept op Pinterest
NIEUWSBRIEF

Ontvang unieke content, downloads en mis geen recept meer. Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!



Misschien vind je dit ook leuk:

Laat me weten wat je van dit recept vindt.

[script_21]