Ik heb al eens eerder cheesecake in de slowcooker gemaakt en dat smaakte zeker naar meer. Nu ben ik in het bezit van een multicooker en wilde dus eens uitproberen of zo’n cheesecake ook snel kan. En dat werkt dus gewoon! Deze heerlijke zachte witte chocolade cheesecake uit de multicooker is na 40 minuten klaar om af te koelen.
Oké, eerlijk is eerlijk, je moet daarna nog wel heel erg veel geduld hebben voordat je kunt aanvallen. Hij zal namelijk ook nog eens goed gekoeld moeten worden in de koelkast. Je wilt immers niet het risico lopen dat hij uit elkaar valt bij het aansnijden. Maar ik beloof je dat is het wachten meer dan waard!
Het recept dat ik heb gemaakt is geschikt voor een springvorm van 15 cm. Deze past precies in mijn Crockpot Express pot. Ik zou dit niet maken in een vaste vorm, omdat de cheesecake daar absoluut niet in één geheel uit te krijgen is. Een vorm met een losse bodem kan natuurlijk wel.
De combinatie van roomkaas, vanille en witte chocolade geeft een heerlijke zachte smaak en de aardbeiensaus zorgt een klein beetje extra zoet. Er gaat namelijk relatief weinig suiker in het cheesecake mengsel. De koekbodem is makkelijk te maken en uiteraard kun je ook voor een ander soort koekje kiezen als je dat lekkerder vindt.
Het maken van een cheesecake in de slowcooker ging al prima. Logisch, omdat deze gaart door de stoom van het waterbad. En nu blijkt dat dit ook in een multicooker op de hoge druk goed werkt. Geniet dus in een handomdraai van deze witte chocolade cheesecake uit de multicooker!

