Witte chocolade cheesecake uit de multicooker

door Esther
Witte chocolade cheesecake uit de multicooker

Ik heb al eens eerder cheesecake in de slowcooker gemaakt en dat smaakte zeker naar meer. Nu ben ik in het bezit van een multicooker en wilde dus eens uitproberen of zo’n cheesecake ook snel kan. En dat werkt dus gewoon! Deze heerlijke zachte witte chocolade cheesecake uit de multicooker is na 40 minuten klaar om af te koelen.

Oké, eerlijk is eerlijk, je moet daarna nog wel heel erg veel geduld hebben voordat je kunt aanvallen. Hij zal namelijk ook nog eens goed gekoeld moeten worden in de koelkast. Je wilt immers niet het risico lopen dat hij uit elkaar valt bij het aansnijden. Maar ik beloof je dat is het wachten meer dan waard!

Het recept dat ik heb gemaakt is geschikt voor een springvorm van 15 cm. Deze past precies in mijn Crockpot Express pot. Ik zou dit niet maken in een vaste vorm, omdat de cheesecake daar absoluut niet in één geheel uit te krijgen is. Een vorm met een losse bodem kan natuurlijk wel.

De combinatie van roomkaas, vanille en witte chocolade geeft een heerlijke zachte smaak en de aardbeiensaus zorgt een klein beetje extra zoet. Er gaat namelijk relatief weinig suiker in het cheesecake mengsel. De koekbodem is makkelijk te maken en uiteraard kun je ook voor een ander soort koekje kiezen als je dat lekkerder vindt.

Het maken van een cheesecake in de slowcooker ging al prima. Logisch, omdat deze gaart door de stoom van het waterbad. En nu blijkt dat dit ook in een multicooker op de hoge druk goed werkt. Geniet dus in een handomdraai van deze witte chocolade cheesecake uit de multicooker!

Witte chocolade cheesecake uit de multicooker

0 van 0 stemmen
Porties

8

porties
Voorbereidingstijd

15

minuten
Kooktijd

40

minuten
Totale tijd

8

uren 

55

minuten
Kook modus

Dit houdt het scherm aan

Ingrediënten

  • Bodem
  • 125 gram 125 speculoos koekjes

  • 30 gram 30 roomboter

  • Cheesecake
  • 450 gram 450 roomkaas (geen zuivelspread) op kamertemperatuur

  • 75 gram 75 suiker

  • 1 eetlepel 1 maizena

  • 1 zakje 1 vanillesuiker

  • 175 gram 175 witte chocolade

  • 125 ml 125 slagroom op kamertemperatuur

  • 2 2 eieren op kamertemperatuur

  • Aardbeiensaus
  • 400 gram aardbeien

  • 2 eetlepels citroensap

  • 100 gram suiker

  • 1 zakje vanillesuiker

  • 1,5 eetlepel maizena

  • 2 eetlepels water

Bereiding

  • De bodem
  • Vet een springvorm van 15 cm in en bedek de bodem met bakpapier.
  • Verkruimel de speculooskoekjes in een keukenmachine. Je kunt ze ook in een plastic zak doen en met een deegroller er op slaan om te verkruimelen. Smelt ondertussen rustig de boter.
  • Doe de kruimels bij de gesmolten boter en roer goed door. Schep de kruimels in de springvorm en duw goed aan met bijvoorbeeld een drinkglas. Zet de vorm even in de koelkast totdat je hem weer nodig hebt.
  • De cheescake
  • Doe de roomkaas, suiker en maizena in een kom en klop dit met een mixer zacht en romig.
  • Doe de witte chocolade en slagroom in een magnetronbestendige kom. Verwarm dit in de magnetron gedurende 20-30 seconden. Klop even door met een garde en verwarm nogmaals 10 seconden. Klop opnieuw tot een gladde massa. Als de chocolade na een minuut kloppen niet is gesmolten, verwarm dan opnieuw 10 seconden in de magnetron en klop daarna nogmaals. Indien nodig kun je dit herhalen.
  • Roer de warme (niet hete!) witte chocolade door de roomkaas en voeg daarna de eieren toe. Mix kort tot een glad geheel. Giet het cheesecake beslag op de koekbodem in de springvorm en vouw aluminiumfolie over de bovenkant.
  • Giet 400 ml water in de multicooker en zet het rekje op de bodem. Indien je geen rekje hebt kun je ook van aluminiumfolie 3 dikke balletjes maken waar de springvorm op kan rusten. Zet de springvorm op het rekje, de vorm raakt het water niet.
  • Kook de cheesecake 40 minuten op hoge druk en laat dan de druk op de normale manier afbouwen. Haal de cheesecake uit de multicooker en laat deze zonder aluminiumfolie minimaal een uur afkoelen.
  • Haal een scherp mes langs de rand van de cheesecake en de vorm en zet de cheesecake (in de vorm!) minimaal 6 uur in de koelkast. Hierna kun je voorzichtig de ring verwijderen.
  • Aardbeiensaus
  • Snijd de aardbeien in kleine blokjes. Dat gaat het beste als ze al een klein beetje ontdooid zijn, maar niet helemaal zacht.
  • Doe de aardbeien, vanillesuiker, citroensap en suiker in een pan. Breng dit al roerende aan de kook. Laat rustig koken tot de aardbeien bijna volledig zijn stukgekookt en de saus is ingedikt (7 tot 10 minuten).
  • Meng de maizena met water en voeg dit aan het aardbeienmengsel toe. Roer goed en laat nog ongeveer 2 minuten koken tot de saus mooi dik is. Laat de saus afkoelen tot gebruik.
  • Schep de saus bovenop de cheesecake en geniet!

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @gezinoverdekook op Instagram

Lekker recept?

Volg @gezinoverdekook op Pinterest

Altijd op de hoogte?

Volg Gezin over de Kook op Facebook

Witte chocolade cheesecake uit de multicooker
Witte chocolade cheesecake uit de multicooker
Pinterest Post witte chocolade cheesecake uit de multicooker
Bewaar dit recept op Pinterest
NIEUWSBRIEF

Ontvang unieke content, downloads en mis geen recept meer. Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!



Misschien vind je dit ook leuk:

Laat me weten wat je van dit recept vindt.

[script_21]