Dol op cheesecake en heb je een slowcooker? Dan moet je absoluut deze decadente chocolade karamel cheesecake eens proberen.
Een van de populairste recepten op mijn blog is de slowcooker cheesecake. En dat begrijp ik helemaal! Een cheesecake is gewoon ontzettend lekker en door hem te maken in de slowcooker maak je het jezelf ook nog eens makkelijk.
Waarom cheesecake in de slowcooker?
Een cheesecake bakken in de slowcooker betekent dat je heel efficiënt omgaat met de warmte en het vocht. In de oven bak je deze kwarktaart in een bak met water. Door de stoom die ontstaat gaart de cake. Maar een oven is veel groter dan een slowcooker, waardoor de kans dat er onvoldoende stoom is aanwezig is. Het is mij al eens overkomen dat mijn baksel jammerlijk mislukt was. In de slowcooker heb ik daar tot op heden nog geen last van gehad.
Bodem van de cheesecake
De bodem van een cheesecake maak ik altijd met verkruimelde koekjes. Afhankelijk van de smaak kies ik dan voor volkoren biscuits zoals Digestives of om het extra lekker te maken Bastogne of Lotus koekjes. Ondanks het gebruik van aluminiumfolie, komt er een enkele keer toch wat te veel vocht bij de bodem. Persoonlijk vind ik dat niet heel erg, maar daardoor zorg ik de volgende keer er wel weer voor dat de bescherming helemaal klopt.
Cheesecake met karamel
Een cheesecake leent zich er uitstekend voor om van een heerlijk smaakje te voorzien. Aangezien ik dol ben op karamel én chocolade was de keuze niet zo moeilijk deze keer. En je kunt het jezelf natuurlijk best makkelijk maken door te kiezen voor de bekende chocolade karamel repen van Twix. Zo geef je eenvoudig een lekkere twist aan de toch al heerlijke taart. En daarnaast heb je ook nog de mogelijkheid om hem bovenop te versieren met al dat lekkers!
Houd jij net als ik ook van chocolade en karamel? Probeer dan zeker eens deze chocolade cheesecake te maken in je slowcooker.
