Chocolade karamel cheesecake

door Esther
Chocolade caramel cheesecake

Dol op cheesecake en heb je een slowcooker? Dan moet je absoluut deze decadente chocolade karamel cheesecake eens proberen.

Een van de populairste recepten op mijn blog is de slowcooker cheesecake. En dat begrijp ik helemaal! Een cheesecake is gewoon ontzettend lekker en door hem te maken in de slowcooker maak je het jezelf ook nog eens makkelijk.

Waarom cheesecake in de slowcooker?

Een cheesecake bakken in de slowcooker betekent dat je heel efficiënt omgaat met de warmte en het vocht. In de oven bak je deze kwarktaart in een bak met water. Door de stoom die ontstaat gaart de cake. Maar een oven is veel groter dan een slowcooker, waardoor de kans dat er onvoldoende stoom is aanwezig is. Het is mij al eens overkomen dat mijn baksel jammerlijk mislukt was. In de slowcooker heb ik daar tot op heden nog geen last van gehad.

Bodem van de cheesecake

De bodem van een cheesecake maak ik altijd met verkruimelde koekjes. Afhankelijk van de smaak kies ik dan voor volkoren biscuits zoals Digestives of om het extra lekker te maken Bastogne of Lotus koekjes. Ondanks het gebruik van aluminiumfolie, komt er een enkele keer toch wat te veel vocht bij de bodem. Persoonlijk vind ik dat niet heel erg, maar daardoor zorg ik de volgende keer er wel weer voor dat de bescherming helemaal klopt.

Cheesecake met karamel

Een cheesecake leent zich er uitstekend voor om van een heerlijk smaakje te voorzien. Aangezien ik dol ben op karamel én chocolade was de keuze niet zo moeilijk deze keer. En je kunt het jezelf natuurlijk best makkelijk maken door te kiezen voor de bekende chocolade karamel repen van Twix. Zo geef je eenvoudig een lekkere twist aan de toch al heerlijke taart. En daarnaast heb je ook nog de mogelijkheid om hem bovenop te versieren met al dat lekkers!

Houd jij net als ik ook van chocolade en karamel? Probeer dan zeker eens deze chocolade cheesecake te maken in je slowcooker.

Chocolade caramel cheesecake

0 van 0 stemmen
Porties

12

porties
Voorbereidingstijd

30

minuten
Bereidingstijd

7

uren 
Totale tijd

7

uren 

30

minuten

Ingrediënten

  • Voor de bodem
  • 100 gram Volkoren Digestive koekjes

  • 75 gram ongezouten boter

  • 25 gram kristalsuiker

  • Voor de vulling
  • 450 gram roomkaas

  • 100 gram kristalsuiker

  • 20 gram bloem

  • 3 zakjes vanille suiker

  • 2 grote eieren, kamertemperatuur

  • 125 ml yoghurt, zure room of kwark

  • 3 Twix verpakkingen van 50 gram (of huismerk alternatief

  • 1 zakje mini Twix voor de decoratie (optioneel)

  • chocoladesaus voor de decoratie (optioneel)

Bereiding

  • Ik gebruik in mijn slowcooker een springvorm van 15 cm. Bedek de bodem met bakpapier en vet de vorm in. Pak de onderkant en zijkant in met aluminium folie. Ik gebruik twee lagen hiervoor, om te voorkomen dat er water (stoom) in de vorm komt.
  • Bij mijn Crockpot slowcooker werd een klein rekje meegeleverd dus ik zet mijn springvorm daar op. Geen rekje? Maak dan van aluminiumfolie 3 balletjes van ongeveer 1 cm hoog en leg deze alvast in je slowcooker. Vul de slowcooker met water ter hoogte van de balletjes.
  • Smelt de boter in een pannetje op laag vuur. Verkruimel ondertussen de koekjes. Dit kan in de blender, ik deed het met mijn handen. Roer de gesmolten boter en de suiker door de koekkruimels. Doe het koekmengsel in de springvorm en druk dit goed aan met een lepel tot je een mooie gladde taartbodem hebt.
  • Vulling
  • Mix de roomkaas, de suiker, vanillesuiker en de bloem tot deze mooi glad en egaal is. Dit is vrij snel klaar. Voeg dan één voor één de eieren toe en mix opnieuw tot deze volledig zijn opgenomen door het mengsel. Als laatste doe je de yoghurt erbij en schraap je de randen van de kom nog even schoon. Mix nogmaals kort.
  • Hak 4 van de 6 Twix repen in grove stukken. Roer deze stukken door het roomkaasmengsel met een spatel. Giet het roomkaas mengsel op de koekbodem in de springvorm en strijk glad.
  • Zet de vorm op het rooster of de balletjes van aluminiumfolie in de slowcooker. Vouw een schone theedoek om de deksel om het teveel aan condens op te vangen.
  • Zet de slowcooker op HIGH (kan niet op LOW) en bak de cheesecake in 2 uur gaar. Laat nog 1 uur afgedekt in de slowcooker staan. Zet de cheesecake in de vorm op een rooster en laat het minimaal 4 uur afkoelen voordat je de ring verwijdert. Je kan hem zelfs een nachtje in de koelkast zetten voor de zekerheid. Haal een mes langs de rand van de vorm en verwijder daarna voorzichtig de rand, haal de cheesecake van het bakpapier en zet om een mooi bord.
  • Snijd de overige twee Twix repen in kleine stukjes en verdeel deze over de taart. Je kunt er nog wat mini Twix en chocoladesaus over verdelen om de taart verder op te maken. Eet smakelijk!

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @gezinoverdekook op Instagram

Lekker recept?

Volg @gezinoverdekook op Pinterest

Heb je dit recept gemaakt?

Like Gezin over de Kook op Facebook

Chocolade caramel cheesecake
Slowcooker chocolade karamel cheesecake
Bewaar dit recept op Pinterest
NIEUWSBRIEF

Ontvang unieke content, downloads en mis geen recept meer. Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!



Misschien vind je dit ook leuk:

Laat me weten wat je van dit recept vindt.

[script_21]