Ben je dol op de Indonesische keuken, dan houd je vast ook van babi ketjap. En omdat je na een dag hard werken vast ook wel zin hebt in wat lekkers, heb ik nu het recept voor heerlijke babi ketjap uit de slowcooker.
Normaal gesproken moeten dit soort gerechten een aantal uren sudderen op het fornuis of in de oven. Niet geschikt als je overdag niet thuis bent. De slowcooker biedt dan uitkomst. ‘s Ochtends bereid je voor en doe je alles in de slowcooker en ‘s avonds geniet je van je eigen babi ketjap. Daar kan geen afhaalmaaltijd tegen op.
Deze babi ketjap lijkt veel op het recept voor mijn Indisch stoofvlees, maar de verhoudingen zijn net een beetje anders. Lekker bij een Chinees-Indische rijsttafel, maar ook zo met basmati rijst en gewokte groenten is het om te smullen.
Als je wilt kun je makkelijk het recept verdubbelen of zelfs verdrievoudigen. Dan maak je een extra grote hoeveelheid en vries je dat wat je over hebt in. Ideaal feel good food tussendoor, of op een dag dat je helemaal geen zin of tijd hebt om te koken.
Ik maak deze babi ketjap met varkenslappen, maar je zou ook voor ander varkensvlees zoals hamlappen of schouderkarbonade kunnen kiezen als je dat lekkerder vindt. Bovendien heb je ook de keuze om het gerecht pittiger te maken als je daar van houdt. Voeg dan gewoon nog wat extra sambal toe en klaar ben je!
Geniet thuis van de Indonesische keuken en maak deze makkelijke babi ketjap uit de slowcooker.