Review Crockpot Express Pot CR051

door Esther
Crockpot Express Pot

Sinds een paar maanden heb ik een nieuwe slowcooker: de Crockpot Express Pot CR051. Officieel is dit niet alleen een slowcooker, maar ook een snelkookpan, dus de mogelijkheden zijn eindeloos. Inmiddels heb ik al aardig wat gerechten in dit multifunctionele apparaat kunnen maken, dus het wordt hoog tijd voor een Crockpot Express Pot review.

Waarom een nieuwe slowcooker?

Waarom heb ik eigenlijk een nieuwe slowcooker gekocht? Mijn “oude” Bestron deed het eigenlijk nog prima, maar de keramieken binnenpot begon er wat minder mooi uit te zien. Ook was het apparaat best groot en zwaar. Daarnaast zag ik steeds meer multicookers: slowcooker en snelkookpan ineen en mijn man had het over de Ninja Foodi One Pot, waar veel reclame voor werd gemaakt. Dus werd het vlammetje aangewakkerd: een mooi cadeau voor mijn verjaardag!

Maar bij de aanschaf van iets nieuws ga ik nooit over 1 nacht ijs en na veel kijken en vergelijken kwam ik toch bij de Crockpot Express Pot uit. Het merk Crockpot maakt al jaren slowcookers: deze merknaam wordt zelfs vaak gebruikt als productnaam! Wat mij aantrok waren de verschillende mogelijkheden, de binnenpot met anti-aanbaklaag, de mogelijkheid om in de pot aan te braden, de goede reviews en natuurlijk de aantrekkelijke prijs. Die Ninja Foodi One Pot wordt verkocht voor zo’n €200,- terwijl deze voor iets meer dan €100,- te koop is. Dat scheelt nogal vind ik.

Crockpot-Express-Pot

Specificaties van de Crockpot Express CR051:

  • 5,7 liter
  • Aluminium binnenpan met anti-aanbaklaag
  • Diameter binnenpan is 22 cm
  • Uitgestelde startfunctie
  • Warmhoudfunctie
  • Snelkookpan
  • Slowcooker
  • 8 vooringestelde programma’s
  • Aanbraden in de binnenpan is mogelijk
  • Binnenpan kan in de vaatwasser
Stekker, rekje en lepel
Makkelijk rekje voor stomen én alles eenvoudig opbergen in de pan, ook de stekker.

Wat kan deze Crockpot allemaal?

Ik heb inmiddels zowel de slowcook functie (probeer deze heerlijke fudge uit de slowcooker) als de snelkook functie (deze pompoensoep staat supersnel op tafel) gebruikt en ook yoghurt heb ik al gemaakt. Ik kan niet anders zeggen dan dat ik tot nu toe erg tevreden ben. De selectie LOW en HIGH is makkelijk in te stellen. Er wordt dan een standaard kooktijd ingesteld, maar deze kun je naar wens aanpassen. Ook is een uitgestelde start mogelijk, zodat de slowcooker pas later aangaat en je een perfect gekookt gerecht hebt als je thuiskomt. Overigens schakelt het apparaat standaard over op de warmhoud functie na de kooktijd, dus ook daar hoef je je niet druk om te maken.

Wat handig is, is dat je een aantal vooringestelde programma’s hebt voor de snelkookfunctie, bijvoorbeeld soep of stoofschotel. Dan hoef je daar dus al niet meer over na te denken. Ik kan me wel voorstellen dat al die knopjes en mogelijkheden in het begin wat veel zijn. Maar er zit gelukkig wel een duidelijke handleiding en een klein receptenboekje bij waarmee je snel van start kunt.

Een ander handigheidje wat ik op mijn oude slowcooker niet had, is dat je in de binnenpot kunt aanbraden of sauteren. Je hebt dan dus geen aparte pan nodig als je bijvoorbeeld eerst je uitje en stoofvlees wil aanbraden, voordat je overgaat tot de slowcookfunctie.

Crockpot-Express-Pot

Minpunten

Het enige waar ik elke keer weer over na moet denken is het ventiel op de deksel. Deze moet open staan als je de slowcookfunctie gebruikt en moet dicht als je de snelkookfunctie gebruikt. Dat wordt denk ik na een tijdje wel meer een gewoonte, maar het feit dat er zelfs een knalgeel extra vel papier bijgedaan is om het nog een keertje uit te leggen, geeft voor mij al aan dat ik zeker niet de enige ben die dit af en toe verwarrend vindt!

Ventiel
Dit is de ventielstand voor slowcooking

En een ander puntje is dat deze binnenpot niet zo netjes op tafel kan. Een keramieken binnenpot kan direct dienst doen als opdienschaal, maar daar is deze aluminium binnenpot niet geschikt voor. Maar ach, als dat het enige is…

Conclusie

Je raadt het al: ik ben enthousiast over deze multicooker! Hij is voor ons gezin van 4 groot genoeg, heeft zowel een snelkookfunctie als een slowcookfunctie, de binnenpot kan in de vaatwasser en ik kan er in aanbraden. Daarnaast vond ik de prijs ook erg meevallen voor alles wat dit apparaat te bieden heeft. Mijn Crockpot Express Pot review kan dus eigenlijk niet anders dan positief zijn.

Crockpot-Express-Pot

Heb je nog vragen? Laat het me hieronder in een reactie weten.

Misschien vind je dit ook leuk:

Laat me weten wat je van dit recept vindt.

Ik ben dol op cookies, dus ik eet ze niet alleen, maar gebruik ze op deze website om content en advertenties te plaatsen, om functies voor social media te bieden en om mijn websiteverkeer te analyseren. Klik op "Accepteer" om verder te gaan op deze website. Accepteer Lees meer