Om eerlijk te zijn gebruik ik mijn slowcooker voornamelijk voor hartige gerechten, afgezien van het overheerlijke appeltaartdessert natuurlijk! Voor stoofschotels en dergelijke is een Crockpot natuurlijk ook ideaal. Ik weet niet hoe het bij jullie is, maar ik had er gewoon nog niet eerder aan gedacht om echt een taart te bakken. Dus dan maar gelijk goed met deze slowcooker cheesecake!
Ik kwam namelijk een recept tegen van een cheesecake uit de slowcooker. Ideaal natuurlijk, want zo’n cheesecake gaart door middel van een waterbad. Normaal gesproken doe je dat in de oven in een bak met water. Ik moet zeggen, ik vind dat altijd wel een beetje een gedoe. In de slowcooker zit je cheesecake lekker knus en rustig in een warm bad om zo lekker smeuïg en zijdezacht te worden. Je gebruikt daar een rooster voor en als die niet meegeleverd is met je slowcooker, kun je dat zelf makkelijk oplossen met aluminiumfolie. Alleen er even om denken dat de bodem niet het water raakt. Zo voorkom je een zompige en natte koekbodem. Dat zou jammer zijn van zo’n lekkere taart.
Overigens is die bodem helemaal niet moeilijk te maken. Deze is namelijk gewoon gemaakt van verkruimelde koekjes en boter. Ik koos voor Bastogne koeken, maar je kunt natuurlijk ook voor je eigen favoriet kiezen. Speculaas, meergranenkoeken en digestives werken ook altijd prima als taartbodem. En afgezien van de roomkaas en kwark heb je de andere ingrediënten waarschijnlijk al gewoon in huis. Dus wat let je…. tover je slowcooker om in je eigen bakkerij en serveer dit weekend deze heerlijke cheesecake!
Dit recept komt oorspronkelijk van Martha Stewart, maar heb ik aangepast naar Nederlandse maten en ingrediënten.



9 reacties
Als je een rekje hebt, moet je de pan ook vullen met water?.?
Hai Sylvia, jazeker. Het water zorgt voor stoom en dat is wat je cheesecake uiteindelijk gaart. Zo’n rekje scheelt je wel weer aluminiumfolie-balletjes maken!
Ziet er super lekker uit. Ga de taart zeker maken. Moet het ventiel op seal of open?
Hai Hennie, je hebt blijkbaar een Crockpot Express Pot. Dit is een slowcooker en snelkookpan ineen. Omdat dit taartje met de slowcooker wordt gemaakt, moet het ventiel dus open. Succes!
Hoi hoi
Ik heb hem vandaag gemaakt. Staat nu nog in de sc.
Ik heb zure room gebruikt maar daar kon ik niet de jam door doen. Het viel er gelijk door. Kan dit wel als je de kwark of yoghurt gebruikt?
Gr marianne
Hai Marianne, leuk dat je ook die lekkere Cheesecake maakt. Het zou niet uit moeten maken of je zure room of yoghurt of kwark gebruikt. Het enige dat ik kan bedenken is dat de klodder jam te groot was. Ik neem aan dat je de verhouding van de rest van ingrediënten wel goed hebt. Eet smakelijk voor straks in elk geval.
Hoi… Het beslag ziet er heerlijk uit. Moet de Crockpot na twee uur echt uit, of mag hij nog een uurtje op warmhoudstand blijven staan?
Hai Marianne,
zelfs het beslag is inderdaad al lekker, dus dat belooft wat! In principe moet de slowcooker uit na 2 uur, maar heel even wat langer op de warmhoudstand kan geen kwaad. Ik heb het zelf nooit gedaan, maar de structuur zou wat steviger kunnen worden doordat het wat langer gaart. Ik zou zeggen probeer het eens uit en laat het me weten.Succes en lekker smullen straks!
Dit ziet er heerlijk uit en ga ik zeker proberen👍