Valentijn hartjes van bladerdeeg

door Esther
Valentijn hartjes van bladerdeeg

Valentijnsdag is dé feestdag van liefde en romantiek. Elk jaar op 14 februari verrassen veel mensen hun geliefden met cadeaus, kaarten of een romantisch uitje. Dit jaar kan jij je geliefde verrassen met deze heerlijke hartjes van bladerdeeg met aardbeien

Hoe is Valentijnsdag ontstaan?

Er zijn verschillende verhalen over de oorsprong van Valentijnsdag, maar de meest geaccepteerde theorie is dat het is genoemd naar een bisschop genaamd Valentinus die in de derde eeuw in Rome leefde. Volgens deze vertelling werd Valentinus gevangen genomen en uiteindelijk ter dood veroordeeld door de Romeinse keizer Claudius II. Hij zegende huwelijken tussen soldaten en jonge vrouwen, wat de keizer verbood. Voordat hij stierf, stuurde Valentinus een brief naar een van de vrouwen die hij had gezegend, en ondertekende deze met “Van uw Valentijn.”

Na verloop van tijd evolueerde Valentijnsdag in een feestdag die steeds meer geassocieerd werd met romantiek en liefde. Al in de vijftiende eeuw werden in Europa de eerste Valentijnskaarten gedrukt. Het feest werd steeds populairder en bereikte uiteindelijk de Verenigde Staten in de negentiende eeuw. Tegenwoordig is Valentijnsdag een van de meest populaire feestdagen ter wereld. Of je nu single bent of een geliefde hebt, Valentijnsdag is een dag om de liefde te vieren en de speciale mensen in je leven even extra in het zonnetje te zetten.

Hartjes van bladerdeeg bakken voor Valentijn

Precies daarom is het leuk om zelf iets lekkers te maken voor je geliefde. Deze hartjes van bladerdeeg zijn heel makkelijk te maken en zijn heerlijk bij een ontbijt op bed. Vers zijn ze het allerlekkerste! Wie is jouw Valentijn?

Valentijn hartjes van bladerdeeg met aardbeien

0 van 0 stemmen
Porties

6

porties
Voorbereidingstijd

10

minuten
Kooktijd

15

minuten
Totale tijd

25

minuten
Kook modus

Dit houdt het scherm aan

Ingrediënten

  • 6 plakjes 6 diepvriesbladerdeeg

  • 75 gram 75 roomkaas

  • 1 eetlepel 1 aardbeienjam

  • 6 6 aardbeien

  • 1 1 ei

  • poedersuiker

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 ℃. Laat de bladerdeeg ontdooien. Roer de aardbeienjam met een lepel rustig door de roomkaas en snijd de aardbeien in kleine stukjes. Klop het ei los in een beker of kommetje.
  • Snijd hartjes uit het bladerdeeg. Dit kan met een uitsteker het makkelijkste. Heb je die niet? Maak dan een “mal” van een stukje karton in de vorm van een hart. Snijd op een halve centimeter van de rand, het bladerdeeg licht in. Je volgt dus de vorm van het hart, maar je snijdt het niet helemaal door.
  • Besmeer nu het binnenste hart met een theelepel van het roomkaasmengsel. Verdeel wat gesneden aardbeien er over. Bestrijk de buitenste rand met wat van het losgekopte ei. Herhaal dit met de andere andere harten.
  • Leg de bladerdeeg harten op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in ongeveer 15 minuten mooi goudbruin. Leg ze op een rooster om een beetje af te koelen. Bestrooi eventueel nog met een beetje poedersuiker. Eet smakelijk!

Tips

  • Gebruik geen diepvries aardbeien, deze zijn te “nat”. Hierdoor kan je bladerdeeg niet mooi gaar worden in de oven.

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @gezinoverdekook op Instagram

Lekker recept?

Volg @gezinoverdekook op Pinterest

Altijd op de hoogte?

Volg Gezin over de Kook op Facebook

Valentijn hartjes van bladerdeeg
Valentijn hartjes van bladerdeeg
Bewaar dit recept op Pinterest
NIEUWSBRIEF

Ontvang unieke content, downloads en mis geen recept meer. Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!



Misschien vind je dit ook leuk:

Laat me weten wat je van dit recept vindt.

[script_21]