Veel mensen zijn al bekend met brownies, maar heb je al eens dit recept voor blondies geprobeerd?
Als je al eens een beetje hebt rondgekeken op mijn blog, dan ben je vast al eens het authentieke recept voor brownies tegen gekomen. Dit is toch wel één van mijn favorieten die ik al jarenlang maak en elke keer weer op enthousiaste reacties kan rekenen. Maar ik denk dat daar een nieuwe favoriet bij komt: dit recept voor blondies met hazelnoot en witte chocolade is namelijk ontzettend lekker!
Blondies of brownies
De naam van dit heerlijke gebak verraadt al een beetje hoe het er uit ziet. Een brownie is bruin vanwege de cacao of chocolade die er in gebruikt wordt. In een blondie zit geen cacao of chocolade in het beslag. Dit is dan logischerwijs lichter van kleur en dus “blond”.
Blondies met hazelnoten en witte chocolade
In dit recept voeg ik hazelnoten en witte chocolade druppels toe. Een heerlijke combinatie met de smaak van vanille die je in het beslag terug vindt. Maar je kunt natuurlijk ook variëren en kiezen voor andere noten en vruchten. Voeg eens macademia noten toe en wat cranberries bijvoorbeeld. Je zou ook kunnen kiezen voor gehakte pinda’s en rozijnen. De hazelnootpasta kun je dan vervangen door chocoladepasta of pindakaas. Met die laatste heb je dan niet zozeer het “swirl” effect omdat de kleur gelijk is aan die van het beslag.
Makkelijk recept voor blondies
Het fijne van dit soort gebak recepten voor brownies, blondies of deze Zweedse boterkoek, vind ik dat het zo heerlijk makkelijk is. Na een paar handelingen gaat het beslag in de vorm, maar als het dan uit de oven komt is het superlekker.
Dit makkelijke recept voor blondies met hazelnoten en witte chocolade gaat op mijn favorieten lijstje ook op die van jou?


