Recept voor blondies met hazelnoten

door Esther
recept voor blondies

Veel mensen zijn al bekend met brownies, maar heb je al eens dit recept voor blondies geprobeerd?

Als je al eens een beetje hebt rondgekeken op mijn blog, dan ben je vast al eens het authentieke recept voor brownies tegen gekomen. Dit is toch wel één van mijn favorieten die ik al jarenlang maak en elke keer weer op enthousiaste reacties kan rekenen. Maar ik denk dat daar een nieuwe favoriet bij komt: dit recept voor blondies met hazelnoot en witte chocolade is namelijk ontzettend lekker!

Blondies of brownies

De naam van dit heerlijke gebak verraadt al een beetje hoe het er uit ziet. Een brownie is bruin vanwege de cacao of chocolade die er in gebruikt wordt. In een blondie zit geen cacao of chocolade in het beslag. Dit is dan logischerwijs lichter van kleur en dus “blond”.

Blondies met hazelnoten en witte chocolade

In dit recept voeg ik hazelnoten en witte chocolade druppels toe. Een heerlijke combinatie met de smaak van vanille die je in het beslag terug vindt. Maar je kunt natuurlijk ook variëren en kiezen voor andere noten en vruchten. Voeg eens macademia noten toe en wat cranberries bijvoorbeeld. Je zou ook kunnen kiezen voor gehakte pinda’s en rozijnen. De hazelnootpasta kun je dan vervangen door chocoladepasta of pindakaas. Met die laatste heb je dan niet zozeer het “swirl” effect omdat de kleur gelijk is aan die van het beslag.

Makkelijk recept voor blondies

Het fijne van dit soort gebak recepten voor brownies, blondies of deze Zweedse boterkoek, vind ik dat het zo heerlijk makkelijk is. Na een paar handelingen gaat het beslag in de vorm, maar als het dan uit de oven komt is het superlekker.

Dit makkelijke recept voor blondies met hazelnoten en witte chocolade gaat op mijn favorieten lijstje ook op die van jou?

Blondies recept met hazelnoten

5 van 1 stem
Porties

16

porties
Voorbereidingstijd

10

minuten
Kooktijd

25

minuten
Totale tijd

35

minuten

Ingrediënten

  • 225 gram 225 ongezouten roomboter

  • 50 gram 50 bruine basterdsuiker

  • 50 gram 50 lichtbruine basterdsuiker

  • 2 2 eieren

  • 2 zakjes 2 vanille suiker

  • 250 gram 250 bloem

  • 2 theelepels 2 bakpoeder

  • ½ theelepel ½ zout

  • 75 gram 75 geroosterde ongezouten hazelnoten

  • 9 theelepels 9 hazelnootpasta

  • 75 gram 75 witte chocolade (optioneel)

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet een vierkante bakvorm in, ik gebruikte een brownievorm van ongeveer 25 x 25 cm. Bekleed deze met bakpapier.
  • Smelt de boter in een steelpannetje op middelhoog vuur. Roer af en toe even door. Doe de basterdsuiker en de vanillesuiker in een kom en giet hier de gesmolten boter bij. Klop dit goed door totdat alle goed gemengd is. Dat gaat het makkelijkst met een mixer. Klop daarna ook de eieren er één voor één door.
  • Doe de bloem, het bakpoeder en het zout erbij en klop kort door tot een mooi glad beslag. Hak de hazelnoten en de witte chocolade (als je die gebruikt) in stukjes en spatel deze door het beslag.
  • Schep het beslag in de bakvorm en strijk de bovenkant glad. Verdeel de 9 lepels hazelnootpasta over het beslag. Trek er met de achterkant van een lepel doorheen zodat een mooi patroon ontstaat.
  • Zet de vorm in het midden van de voorverwarmde oven en bak in 20-25 minuten mooi goudbruin. Zet de vorm op een rooster en laat het volledig afkoelen, voordat je de blondies uit de vorm haalt in en 16 stukjes snijdt. Eet smakelijk!

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @gezinoverdekook op Instagram

Lekker recept?

Volg @gezinoverdekook op Pinterest

Heb je dit recept gemaakt?

Follow us on Facebook

recept voor blondies
recept voor blondies
recept voor blondies
Pinterst pin recept voor blondies
Bewaar dit recept op Pinterest
NIEUWSBRIEF

Ontvang unieke content, downloads en mis geen recept meer. Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!



Misschien vind je dit ook leuk:

Laat me weten wat je van dit recept vindt.

[script_21]