Hét recept voor zalige zachte Mugcake

door Esther
Mugcake

Iedereen met kinderen (van kleuters tot pubers) herkent dit tafereel waarschijnlijk wel: “Mam, ik heb niks te doen.” ” Pap, ik verveel me, mag ik wat lekkers?”. Buiten regent het en iedereen moet zich binnen zien te vermaken. Koekjes bakken met of door je kinderen is dan erg leuk, maar het geeft aan de andere kant een enorme zooi. Wil je wel wat lekkers maken, een soort gebakje, troost-eten, een mini-taartje, dan is de mugcake dé oplossing.

Een mugcake maak je inderdaad in een mok. Alle ingrediënten gaan in één grote mok, even roeren en daarna doet de magnetron in ongeveer een minuutje zijn werk. Lekker makkelijk te maken. Ideaal om met kinderen te doen én weinig rotzooi. Een mugcake is in feite zo makkelijk te maken dat zelfs kleine kinderen dit bijna helemaal zelf kunnen doen. Het is even uitproberen hoelang de mugcakes in jouw magnetron moeten, omdat elke magnetron verschilt. Dus begin met 1 minuut en kijk of je cake al klaar is. Anders kun je de tijd wat verlengen en weet je voor de volgende keer precies hoe lang je nodig hebt.

Vandaag heb ik een kaneel mugcake gemaakt met mijn jongste zoon. Wat jammer dat ik de geur van deze lekkernij niet naar je toe kan sturen, maar ik hoop dat de foto’s je verleiden om ze ook eens te maken! En ben je dol op kaneel en wil je eens een echte cake bakken? Dan is deze kruidcake misschien een goed idee om mee te beginnen.

Zalige zachte Mugcake

Porties

1

porties
Voorbereidingstijd

1

minuut
Kooktijd

1

minuut
Total time

1

uur 

10

minuten

Ingrediënten

  • 50 gram bloem

  • 2 eetlepels suiker

  • 1/4 theelepel bakpoeder

  • 1/4 theelepel kaneel

  • 60 ml melk op kamertemperatuur

  • 2 eetlepels gezouten boter, gesmolten en afgekoeld

  • 1/2 theelepel puur vanille-extract of vanille aroma

  • Voor de laagjes en de topping:
  • 1 eetlepel suiker

  • 1/4 theelepel kaneel

Bereiding

  • Roer in een kommetje de suiker en kaneel voor de topping en laagjes door elkaar.
    Roer in een kleine kom de bloem, suiker, bakpoeder en kaneel heel goed door elkaar.
  • Roer in de kleine kom het bloemmengsel samen met de melk, boter en vanille tot een glad beslag.
  • Schep een grote lepel beslag in een magnetronbestendige mok en bestrooi met een lepel kaneelsuiker. Schep weer om en om een laag beslag, een laag suiker enzovoort, eindigend met kaneelsuiker.mugcake kaneel voor magnetron
  • Zet de mok  1 tot 1 1/2 minuut in de magnetron. Zet er zeker de eerste keer een schoteltje onder, voor het geval de cake over de rand stroomt!
    Laat een paar minuten afkoelen voordat je je lepel er in zet.
  • Zet de mok  1 tot 1 1/2 minuut in de magnetron. Zet er zeker de eerste keer een schoteltje onder, voor het geval de cake over de rand stroomt!
    Laat een paar minuten afkoelen voordat je je lepel er in zet.
Mugcake

Misschien vind je dit ook leuk:

Laat me weten wat je van dit recept vindt.

Ik ben dol op cookies, dus ik eet ze niet alleen, maar gebruik ze op deze website om content en advertenties te plaatsen, om functies voor social media te bieden en om mijn websiteverkeer te analyseren. Klik op "Accepteer" om verder te gaan op deze website. Accepteer Lees meer