Zelf kruidenboter maken is makkelijk!

door Esther
Kruidenboter maken

Kruidenboter staat eigenlijk altijd standaard op tafel als er stokbrood gemaakt wordt. En de meeste mensen kopen dan zo’n bakje in de supermarkt. Maar wat nou als ik je vertel dat zelf kruidenboter maken ontzettend makkelijk is, en de smaak daarvan zo ontzettend veel beter?

Natuurlijk zijn er producten die je zelf kunt maken, maar die als je ze koopt qua smaak niet zo veel verschillen. Dan maak je ze dus gewoon voor de lol. Hoe anders is dat bij zelfgemaakte kruidenboter. Het smaakverschil met een bakje uit de supermarkt is enorm.

Daarnaast kun je de verhouding van de ingrediënten naar je eigen smaak aanpassen. Onderstaand recept is dus een basisrecept en kun je naar wens aanpassen. Houd je van knoflook? Voeg dan een teentje extra toe. Wat minder peterselie of dille? Het is aan jou.

Wij vinden het heerlijk om stokbrood met kruidenboter te eten bij bijvoorbeeld deze verse tomatensoep. Maak de volgende keer dat je stokbrood op tafel zet zelf je kruidenboter en ik beloof je dat je in het vervolg nooit meer anders wilt.

Recept voor kruidenboter

Porties

1

porties
Voorbereidingstijd

5

minuten
Kooktijdminuten
Totale tijd

5

minuten

Kruidenboter maken doe je makkelijk en snel met dit recept

Ingrediënten

  • 250 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur

  • Dille (10 – 12 takjes)

  • Platte peterselie (ongeveer 10 takjes)

  • Bieslook (10-15 stengels)

  • 2-3 teentjes knoflook

  • 1 eetlepel versgeperst citroensap

  • Versgemalen peper

  • Zout

Bereiding

  • Roer met een lepel de boter los
  • Snijd of knip de bieslook, dille en de blaadjes van de peterselie fijn.
  • Pers de knoflook fijn. (Je wilt geen stukjes knoflook in de kruidenboter, dus snijden is in dit geval geen optie.)
  • Doe de kruiden, knoflook en citroensap bij de boter en vermeng dit goed.
  • Voeg peper en zout naar smaak toe.
  • Opties
  • Je kunt de boter in een bakje of schaaltje doen. Zet voor gebruik minimaal een uur in de koelkast.
  • Schep de boter op vershoudfolie en vorm hier met je handen een rol van. Draai de uiteinden en leg de rol minimaal een uur in de koelkast. Je kunt nu hiervan elke keer een plakje afsnijden wanneer je kruidenboter nodig hebt.
Kruidenboter maken

Misschien vind je dit ook leuk:

Laat me weten wat je van dit recept vindt.

Ik ben dol op cookies, dus ik eet ze niet alleen, maar gebruik ze op deze website om content en advertenties te plaatsen, om functies voor social media te bieden en om mijn websiteverkeer te analyseren. Klik op "Accepteer" om verder te gaan op deze website. Accepteer Lees meer