Zelf kruidenboter maken is makkelijk!

door Esther
Kruidenboter maken

Kruidenboter staat eigenlijk altijd standaard op tafel als er stokbrood gemaakt wordt. En de meeste mensen kopen dan zo’n bakje in de supermarkt. Maar wat nou als ik je vertel dat zelf kruidenboter maken ontzettend makkelijk is, en de smaak daarvan zo ontzettend veel beter?

Natuurlijk zijn er producten die je zelf kunt maken, maar die als je ze koopt qua smaak niet zo veel verschillen. Dan maak je ze dus gewoon voor de lol. Hoe anders is dat bij zelfgemaakte kruidenboter. Het smaakverschil met een bakje uit de supermarkt is enorm.

Daarnaast kun je de verhouding van de ingrediënten naar je eigen smaak aanpassen. Onderstaand recept is dus een basisrecept en kun je naar wens aanpassen. Houd je van knoflook? Voeg dan een teentje extra toe. Wat minder peterselie of dille? Het is aan jou.

Hoe maak je zelf kruidenboter?

Je had het vast al lang begrepen: het recept voor kruidenboter is ontzettend makkelijk. De basis is ongezouten roomboter. Ik kies hiervoor omdat je dan zelf in de hand hebt hoeveel zout je nog wil toevoegen. En natuurlijk is het belangrijk dat die roomboter op kamertemperatuur is. Harde roomboter uit de koelkast, daar is niet door heen te komen als je de kruiden er door wilt roeren. En dan is het de keuze in kruiden en knoflook die de smaak bepalen. Verse kruiden maakt hierbij wel echt het verschil, die zorgen voor de kenmerkende smaak van kruidenboter.

Wij vinden het heerlijk om stokbrood met kruidenboter te eten bij bijvoorbeeld deze verse tomatensoep. Maak de volgende keer dat je stokbrood op tafel zet zelf je kruidenboter en ik beloof je dat je in het vervolg nooit meer anders wilt.

Makkelijk recept voor kruidenboter

0 van 0 stemmen
Porties

1

porties
Voorbereidingstijd

5

minuten
Kooktijd

0

minuten
Totale tijd

5

minuten

Kruidenboter maken doe je makkelijk en snel met dit recept

Kook modus

Dit houdt het scherm aan

Ingrediënten

  • 250 gram 250 ongezouten roomboter, op kamertemperatuur

  • dille (10 – 12 takjes)

  • platte peterselie (ongeveer 10 takjes)

  • bieslook (10-15 stengels)

  • 2-3 teentjes 2-3 knoflook

  • 1 eetlepel 1 versgeperst citroensap

  • versgemalen peper

  • zout

Bereiding

  • Roer met een lepel de boter los
  • Snijd of knip de bieslook, dille en de blaadjes van de peterselie fijn.
  • Pers de knoflook fijn. (Je wilt geen stukjes knoflook in de kruidenboter, dus snijden is in dit geval geen optie.)
  • Doe de kruiden, knoflook en citroensap bij de boter en vermeng dit goed.
  • Voeg peper en zout naar smaak toe.
  • Opties
  • Je kunt de boter in een bakje of schaaltje doen. Zet voor gebruik minimaal een uur in de koelkast.
  • Schep de boter op vershoudfolie en vorm hier met je handen een rol van. Draai de uiteinden en leg de rol minimaal een uur in de koelkast. Je kunt nu hiervan elke keer een plakje afsnijden wanneer je kruidenboter nodig hebt.

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @gezinoverdekook op Instagram

Lekker recept?

Volg @gezinoverdekook op Pinterest

Altijd op de hoogte?

Volg Gezin over de Kook op Facebook

Kruidenboter maken
Zelf kruidenboter maken op Pinterest
Bewaar dit recept op Pinterest
NIEUWSBRIEF

Ontvang unieke content, downloads en mis geen recept meer. Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!



Misschien vind je dit ook leuk:

Laat me weten wat je van dit recept vindt.

[script_21]