Slowcooker kaneel amandelen

door Esther
Slowcooker kaneelamandelen

Je hebt vast wel eens die heerlijke suikerpinda’s gegeten, als je er eenmaal eentje hebt gehad, eet je zo het hele bakje leeg! Dit recept is een variatie daarop: slowcooker kaneel amandelen.

In de VS worden kaneel amandelen veel gegeten tijdens de kerstdagen, maar ik heb ze hier in Nederland nog niet gezien. Tenminste niet de versie waarvan ik hier een recept deel. Je komt ze wel eens tegen als “healthy snack”, dan zijn ze alleen voorzien van een laagje kaneel. Om heel eerlijk te zijn: dit recept voor kaneel amandelen is niet echt super gezond te noemen. Er zit namelijk behoorlijk wat suiker in. Deze kaneelamandelen eet je de dus gewoon omdat het zo lekker is!

Hoewel je normaal gesproken bij het koken in de slowcooker je handen vrij hebt voor wat anders, is het in dit geval niet zo. Om ze van dat mooie suiker en kaneel laagje te voorzien zul je om de 20 minuten dus even moeten roeren. Maar dat “harde werken” wordt wel beloond, dat beloof ik je.

Dit recept is specifiek bedoeld voor slowcooker kaneel amandelen. Hoewel ik het niet uitgeprobeerd heb, denk ik dat je dit ook in een gewone pan zou kunnen doen. Gebruik dan een vlamverdeler en zet de pan op het laagste vuurtje dat je hebt. Het gaat er om dat de pan niet te heet wordt, anders verbrandt de suiker. Laat het me weten als het je gelukt is om deze kaneelamandelen in een gewone pan te maken. Ik ben benieuwd!

Kaneel hoort wat mij betreft echt bij het najaar en de winter. Zeker zo rondom Sinterklaas en Kerstmis mag deze geur én smaak echt niet ontbreken. Ik maak dan ook wel eens deze lekkere appel kaneelvla als toetje. Als je dit recept maakt zul je al snel merken dat je huis heerlijk ruikt naar kaneel. Lekker knus en gezellig. Wanneer je dan ‘s avonds op de bank samen geniet van een leuke film, dan eet een bakje met deze verse kaneelamandelen lekker weg. Eet smakelijk!

Slowcooker kaneel amandelen

Porties

1

porties
Voorbereidingstijd

5

minutes
Kooktijd

4

hours 
Totale tijd

4

hours 

5

minutes

Ingrediënten

  • 125 gram suiker

  • 125 gram bruine suiker

  • 1 zakje vanillesuiker

  • 2 eetlepels kaneel

  • snuf zout

  • 1 eiwit

  • 250 gram amandelen

  • 25 ml water

Bereiding

  • Doe alle soorten suiker met het kaneel en de zout in een ruime kom en roer dit goed door elkaar.
  • Klop het eiwit in een andere kom met een garde tot het schuimig is. Doe de amandelen er bij en roer goed. Je wilt dat alle amandelen van een laagje eiwit zijn voorzien.
  • Doe de suikers bij de amandelen en roer alles heel goed door.
  • Vet de binnenpan van je slowcooker in en schep het amandelmengsel in je slowcooker. Verwarm 4 uur lang op LOW. Zorg er voor dat je elke 20 minuten even roert. Giet met nog een uur te gaan het water er bij voordat je roert. Dit zorgt er voor dat het mooi uithard.
  • Als de tijd om is verdeel je de amandelen op een met bakpapier beklede bakplaat. Het is een kleverig geheel, maar probeer alle amandelen een beetje los van elkaar te laten drogen en afkoelen. Eet smakelijk!

Tips

  • Bewaar de amandelen luchtdicht verpakt.
  • Dit is ook leuk om cadeau te geven!
  • Je kunt ook andere noten gebruiken zoals bijvoorbeeld pecannoten.
Slowcooker kaneelamandelen_4
Pinterest slowcooker kaneelamandelen
Recept bewaren? Pin het dan op Pinterest!

NIEUWSBRIEF

Ontvang unieke content, downloads en mis geen recept meer. Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!



Misschien vind je dit ook leuk:

Laat me weten wat je van dit recept vindt.

Ik ben dol op cookies, dus ik eet ze niet alleen, maar gebruik ze op deze website om content en advertenties te plaatsen, om functies voor social media te bieden en om mijn websiteverkeer te analyseren. Klik op "Accepteer" om verder te gaan op deze website. Accepteer Lees meer