Je hebt vast wel eens die heerlijke suikerpinda’s gegeten, als je er eenmaal eentje hebt gehad, eet je zo het hele bakje leeg! Dit recept is een variatie daarop: slowcooker kaneel amandelen.
In de VS worden kaneel amandelen veel gegeten tijdens de kerstdagen, maar ik heb ze hier in Nederland nog niet gezien. Tenminste niet de versie waarvan ik hier een recept deel. Je komt ze wel eens tegen als “healthy snack”, dan zijn ze alleen voorzien van een laagje kaneel. Om heel eerlijk te zijn: dit recept voor kaneel amandelen is niet echt super gezond te noemen. Er zit namelijk behoorlijk wat suiker in. Deze kaneelamandelen eet je de dus gewoon omdat het zo lekker is!
Hoewel je normaal gesproken bij het koken in de slowcooker je handen vrij hebt voor wat anders, is het in dit geval niet zo. Om ze van dat mooie suiker en kaneel laagje te voorzien zul je om de 20 minuten dus even moeten roeren. Maar dat “harde werken” wordt wel beloond, dat beloof ik je.
Dit recept is specifiek bedoeld voor slowcooker kaneel amandelen. Hoewel ik het niet uitgeprobeerd heb, denk ik dat je dit ook in een gewone pan zou kunnen doen. Gebruik dan een vlamverdeler en zet de pan op het laagste vuurtje dat je hebt. Het gaat er om dat de pan niet te heet wordt, anders verbrandt de suiker. Laat het me weten als het je gelukt is om deze kaneelamandelen in een gewone pan te maken. Ik ben benieuwd!
Kaneel hoort wat mij betreft echt bij het najaar en de winter. Zeker zo rondom Sinterklaas en Kerstmis mag deze geur én smaak echt niet ontbreken. Ik maak dan ook wel eens deze lekkere appel kaneelvla als toetje. Als je dit recept maakt zul je al snel merken dat je huis heerlijk ruikt naar kaneel. Lekker knus en gezellig. Wanneer je dan ‘s avonds op de bank samen geniet van een leuke film, dan eet een bakje met deze verse kaneelamandelen lekker weg. Eet smakelijk!