Dat je niet alleen de heerlijkste soep en stoofschotel in de slowcooker kunt maken wist je misschien al. Zo heb ik al eens een superlekkere cheesecake uit de slowcooker getoverd. Maar je kunt ook een gewone cake in de slowcooker maken. Ik kwam dit recept tegen voor een wortelcake uit de slowcooker en hebt dit nog een beetje extra gegeven. Zo smeuïg en zacht heb je nog nooit een carrotcake gegeten.
Waarom zou je bakken in de slowcooker als je dat ook in een oven kunt doen? Voor mij geldt in de eerste plaats: gewoon omdat het kan. Ik vind het gewoon leuk om uit te proberen of het lukt. Een slowcooker is natuurlijk in de eerste plaats gemaakt om gerechten langzaam te garen op relatief lage temperatuur. In de oven bak je op een wat hogere temperatuur. Dus het is dan interessant om te ontdekken wat er gebeurt als je een cake gaat “bakken” in de slowcooker. Een ander voordeel is, dat je ook je oven vrij hebt voor andere dingen. Deze wortelcake is zeer geschikt om te serveren tijdens de feestdagen. Maar als je je cake in de oven bakt, kun je niet tegelijkertijd het avondeten in die oven zetten. Pak je slowcooker er bij en je kunt twee dingen tegelijk klaar maken.
Dit wortelcake recept is overigens net even anders dan anders. Door de toevoeging van appelmoes, ananas, kokos en hazelnoten krijg je een hele rijke en smaakvolle cake. Hij blijft lekker smeuïg en ietwat sticky. Doordat je hem in de slowcooker bakt en hiervoor bakpapier gebruikt, is de buitenkant wat grilliger dan bij gebruik van een bakvorm. Wat mij betreft niet erg, het hoeft niet per sé superstrak bij deze cake.
Ga jij deze wortelcake uit de slowcooker ook maken? Laat het me weten en deel je foto’s!

2 reacties
Vraag me af hoe groot de wortels moeten zijn, neem aan winterwortels? Ik hoor het graag van je. Ga het recept gauw eens proberen, ben dol op carrot cake!
Hai Eva,
bedankt voor je reactie en deze versie van carrotcake moet je inderdaad eens proberen. Ik heb een gemiddeld formaat wortels gebruikt. Niet van die kleine dunne, maar ook niet de de supergrote hele dikke winterwortels. Achteraf gezien had ik even moeten wegen, maar ja ik was zo lekker aan het bakken, dat ben ik dus vergeten. 😉
Succes met bakken en ik ben benieuwd wat je van deze versie vindt.
Groetjes
Esther