Lekker anders: Caribische karbonade uit de slowcooker

door Esther
Caribische karbonade

We kunnen de komende dagen nog een klein beetje van de nazomer genieten. Een mooie gelegenheid om dit recept voor Caribische karbonade uit de slowcooker te maken.

Eerlijk is eerlijk, meestal kruid ik mijn karbonades vrij standaard met zout, peper en wat paprikapoeder en kerrie. Ik weet het, niet echt superspannend, maar wel lekker. Maar dit stukje vlees leent zich ook uitstekend om mee te variëren. Dus in dit geval ben ik een beetje op de Zuid Amerikaanse toer gegaan.

Persoonlijk kies ik liever voor een schouderkarbonade dan voor een haaskarbonade. Het verschil tussen een schouderkarbonade en een haaskarbonade is dat deze laatste minder vet is. Over het algemeen levert dit dan ook een droger stukje vlees op. Vlees met wat meer vet, zoals een schouderkarbonade is malser en geeft ook wat meer smaak.

Ook deze Caribische karbonades maak ik met schouderkarbonade. In Nederland gebruiken we niet zo vaak fruit bij het bereiden van vlees, maar deze marinade waar sinaasappel en limoen in zit is verrassend lekker. Daarnaast is ook knoflook een enorme smaakmaker. Door het vlees met de marinade in de slowcooker te doen, heb jij mooi de tijd voor andere dingen. ‘s Avonds hoef je dan alleen nog wat rijst te koken en een lekkere salade te maken en je schuift zo aan tafel! Net als bij deze super lekkere babi ketjap uit de slowcooker.

Als je op zoek bent naar een lekker karbonade recept, maak dan deze Caribische karbonade in de slowcooker.

Caribische karbonade

Porties

4

porties
Voorbereidingstijd

5

minuten
Kooktijd

4

uren 
Totale tijd

4

uren 

5

minuten

Ingrediënten

  • 2 eetlepels olijfolie

  • 100 ml sinaasappelsap

  • rasp van een halve sinaasappel

  • 100 ml limoensap

  • 1 theelepel zout

  • 1 theelepel komijn

  • 1 theelepel gedroogde oregano

  • 1/4 theelepel chilivlokken

  • ¼ theelepel zwarte peper

  • 7 teentjes knoflook

  • 1 medium ui

  • 1 laurierblad

  • 750 gram schouderkarbonade

Bereiding

  • Doe voor de marinade de olie, sinaasappelsap, sinaasappelrasp, limoensap, zout, komijn, oregano, chilivlokken, peper en knoflook in een kom en roer dit goed door elkaar.
  • Wrijf de karbonades in met het oliemengsel. Doe de karbonades in de slowcooker, samen met de ui en het laurierblad. Giet de resterende marinade over het vlees in de slowcooker. Laat dit 4 uur op LOW in de slowcooker garen. Serveer met rijst en een lekkere salade. De saus lepel je nog even over de karbonade.
Caribische karbonade
Caribische karbonade pinterest
NIEUWSBRIEF

Ontvang unieke content, downloads en mis geen recept meer. Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!



Misschien vind je dit ook leuk:

Laat me weten wat je van dit recept vindt.

Ik ben dol op cookies, dus ik eet ze niet alleen, maar gebruik ze op deze website om content en advertenties te plaatsen, om functies voor social media te bieden en om mijn websiteverkeer te analyseren. Klik op "Accepteer" om verder te gaan op deze website. Accepteer Lees meer