Een paar weken geleden postte ik hier een heerlijk recept voor bloemkool uit de oven uit het boek Simpel van Ottolenghi. Helemaal prima natuurlijk en zeker niet moeilijk. Maar een basisrecept bloemkool met kaassaus uit de oven ontbrak nog.
Reden te meer dus om dit recept alsnog te plaatsen. Een basisrecept is altijd makkelijk en het zorgt er voor dat je zelf nog lekker kunt aanpassen en variëren. Ik houd zelf wel van recepten waar je niet te veel over na hoeft te denken als je na je werk in de keuken staat. Het experimenteren en uit proberen bewaren ik voor de dagen dat ik meer tijd (lees: geduld) heb. Het gebeurt dan regelmatig dat ik iets maak dat voor herhaling vatbaar is en dat vervolgens op de “standaard” lijst komt te staan.
Het voordeel van groenten uit de oven vind ik dat je je handen vrij hebt voor andere dingen. Zodra je die schaal in de oven schuift heb je er geen omkijken meer naar. Je zou het zelfs al eerder kunnen maken en dan als je thuis komt uit je werk in de oven schuiven. Gemak dient de mens!
Bloemkool met kaassaus uit de oven is wel een echte klassieker en dus mag het basisrecept hiervoor niet ontbreken. Wil je wat extra smaak toevoegen denk dan eens aan kerrie of paprikapoeder. Beiden combineren erg goed met bloemkool en kaas. En als je wat ontbijtspek hebt, dan kun je dat fijnsnijden en door de saus roeren voor wat extra’s. Ik zou nog wel even door kunnen gaan met alle variaties die je hierop zou kunnen bedenken, maar leef je uit zou ik zo zeggen!
