Het weer in Nederland is niet altijd om over naar huis te schrijven. Als het wat druilerig is of zelfs gewoon bitterkoud, krijg ik altijd zin in soep. Dit goulashsoep recept is makkelijk, ontzettend lekker, maar je hebt er wel een beetje geduld voor nodig.
Goulash komt oorspronkelijk uit Hongarije en is daar hét nationale gerecht. In Nederland eten we goulash als een soort vlees stoofschotel net zoals het Indisch stoofvlees wat ook mijn blog staat. Als je echter in Hongarije goulash besteld, dan krijg je een soort soep. Zeker niet zo gebonden zoals wij het eten. Dat kan dus een beetje verwarrend zijn.
Ik heb nu in elk geval gekozen om dit heerlijke goulashsoep recept te delen. Hoewel er in de meeste recepten gebruik gemaakt wordt van karwijzaad, heb ik gekozen voor komijn. De reden: ik had geen karwijzaad in huis en komijn is een uitstekende vervanger! Zo kun je dit recept natuurlijk best een beetje aanpassen aan wat je wel en niet in huis hebt, maar er hoort gewoon tomaat, paprika en paprikapoeder in.
Goulash is een stoofschotel en wordt dus normaal gesproken gemaakt met runderstoofvlees. Er zijn echter ook versies met schapenvlees, varkensvlees en zelfs vis. Ik houd het vooralsnog bij het origineel, dus ik maak gebruik van runderlappen. En voor net dat beetje extra smaak gebruik ik ook wat spekjes. Zoals je merkt is er niet één specifiek recept voor goulashsoep en heb je veel mogelijkheden om er je eigen draai aan te geven.
Heb je zin in een heerlijke soep, echt een beetje “feel good food”, dan raad ik je absoluut aan om deze goulashsoep een keer te maken. Zoals gezegd heb je wel een beetje geduld nodig, het stoofvlees moet langzaam gaar stoven. Maar ik verzeker je, je geduld wordt dubbel en dwars beloond!

