Vind je een broodje warm vlees ook zo lekker? Probeer dan zeker dit recept voor een Italiaans broodje warm vlees eens uit!
Een paar weken geleden heb ik al eens meegedaan aan de foodblogswap en maakte ik Portugese kip met rijst. Ook deze maand mocht ik weer wat lekkers maken van een ander foodblog. Het blog van Elisabeth (Elisabeths magazine) is beslist niet een standaard foodblog. Elisabeth is namelijk een foodblogger die gedichten, moordverhalen en quotes schrijft. Dat is nog eens andere koek. Je moet zeker eens een kijkje nemen als je van eten én lezen houdt.
Op het receptengedeelte vind je allerlei lekkers: van asperges met geitenkaas en beenham tot parelcouscous en snijbonen. En alles ziet er superlekker uit. Wat wel even handig is om te weten: alle recepten zijn geschreven voor 2 personen. Gelukkig geeft ze dat zelf ook duidelijk aan. Ik heb gekozen voor een recept voor een Italiaans broodje warm vlees.
Italiaans broodje warm vlees
Het recept van Elisabeth ziet er hartstikke lekker uit, maar de uitdaging is om er ook zelf een draai aan te geven. Dat heb ik dus gedaan door iets meer te spelen met de kruiden en daarnaast wat chilivlokken toe te voegen voor wat extra pit. Van mij mag de saus wel lekker rood, dus ik kies voor een rode paprika én ik voeg nog wat zongedroogde tomaatjes toe voor die zonnige Italiaanse tomatensmaak.
Dit heerlijke malse stoofvlees moet je echt even de tijd gunnen om mooi gaar te worden. Ik heb het deze keer gewoon in een pan gedaan, maar dit recept leent zich ook uitstekend om in de slowcooker te maken. Onderaan de beschrijving heb ik toegevoegd hoe dit dan moet.
Heb je inmiddels ook trek gekregen in deze lekkere lunch? Ik zou zeggen, zet dit broodje warm vlees voor morgen op het menu!