Zo maak je een Italiaans broodje warm vlees

door Esther
Italiaans broodje warm vlees

Vind je een broodje warm vlees ook zo lekker? Probeer dan zeker dit recept voor een Italiaans broodje warm vlees eens uit!

Een paar weken geleden heb ik al eens meegedaan aan de foodblogswap en maakte ik Portugese kip met rijst. Ook deze maand mocht ik weer wat lekkers maken van een ander foodblog. Het blog van Elisabeth (Elisabeths magazine) is beslist niet een standaard foodblog. Elisabeth is namelijk een foodblogger die gedichten, moordverhalen en quotes schrijft. Dat is nog eens andere koek. Je moet zeker eens een kijkje nemen als je van eten én lezen houdt.

Op het receptengedeelte vind je allerlei lekkers: van asperges met geitenkaas en beenham tot parelcouscous en snijbonen. En alles ziet er superlekker uit. Wat wel even handig is om te weten: alle recepten zijn geschreven voor 2 personen. Gelukkig geeft ze dat zelf ook duidelijk aan. Ik heb gekozen voor een recept voor een Italiaans broodje warm vlees.

Italiaans broodje warm vlees

Het recept van Elisabeth ziet er hartstikke lekker uit, maar de uitdaging is om er ook zelf een draai aan te geven. Dat heb ik dus gedaan door iets meer te spelen met de kruiden en daarnaast wat chilivlokken toe te voegen voor wat extra pit. Van mij mag de saus wel lekker rood, dus ik kies voor een rode paprika én ik voeg nog wat zongedroogde tomaatjes toe voor die zonnige Italiaanse tomatensmaak.

Dit heerlijke malse stoofvlees moet je echt even de tijd gunnen om mooi gaar te worden. Ik heb het deze keer gewoon in een pan gedaan, maar dit recept leent zich ook uitstekend om in de slowcooker te maken. Onderaan de beschrijving heb ik toegevoegd hoe dit dan moet.

Heb je inmiddels ook trek gekregen in deze lekkere lunch? Ik zou zeggen, zet dit broodje warm vlees voor morgen op het menu!

Zo maak je een Italiaans broodje warm vlees

0 van 0 stemmen
Porties

4

porties
Voorbereidingstijd

10

minuten
Kooktijd

3

uren 
Totale tijd

3

uren 

10

minuten

Ingrediënten

  • 2 2 eetlepels olijfolie

  • 700 gram 700 runderriblappen

  • 4 4 grote uien

  • 2 2 teenjes knoflook

  • 1 1 rode paprika

  • 1 1 blik tomatenblokjes

  • 1 1 pak gepureerde tomaten

  • 1 1 runderbouillonblokje

  • 1 1 ,5eetlepel Italiaanse kruiden

  • ½ theelepel chilivlokken

  • 1 1 laurierblaadje

  • 5 5 zongedroogde tomaatjes op olie

  • 1 1 eetlepel tijm

  • peper

Bereiding

  • Snipper de uien en pers de teentjes knoflook. Snijd de rode paprika in blokjes en de zongedroogde tomaten in kleine stukjes. Verwarm de olijfolie in een pan en snijd ondertussen de riblappen in blokjes.
  • Braad de blokjes vlees in twee gedeelten in de olijfolie mooi bruin aan alle kanten. Als deel 1 klaar is, schep je dit uit de pan op een bord met een schuimspaan.
  • Als al het vlees is aangebraden zet je het vuur middelhoog en fruit je in het overgbleven vet de ui in een paar minuten glazig. Voeg de knoflook en de paprika toe en bak deze op iets hoger vuur nog een paar minuten al omscheppend mee. Nu mag ook het rundvlees er weer bij.
  • Voeg alle overige ingrediënten toe, roer alles goed door en breng het rustig aan de kook. Zet vervolgens het vuur helemaal laag en laat het met de deksel op de pan in 3 uurtjes gaar stoven.
  • Je kunt dit direct op een broodje eten, maar nog lekkerder wordt het als je het een nachtje laat staan en de volgende dag opwarmt. Eet smakelijk!

Tips

  • Dit recept is ook heel geschikt om met de slowcooker te maken. Volg alle stappen zoals omschreven in het recept en laat het vlees dan 6 uur op LOW gaar worden.

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @gezinoverdekook op Instagram

Lekker recept?

Volg @gezinoverdekook op Pinterest

Heb je dit recept gemaakt?

Follow us on Facebook

Pinterst pin Italiaans broodje warm vlees
Bewaar dit recept op Pinterest
NIEUWSBRIEF

Ontvang unieke content, downloads en mis geen recept meer. Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!



Misschien vind je dit ook leuk:

Laat me weten wat je van dit recept vindt.

[script_21]