Jamie Oliver is niet meer weg te denken! Vele boeken en televisieprogramma’s later heeft bijna iedereen wel eens een recept van hem gemaakt. Een van de eerste recepten die ik van hem maakte is deze heerlijke chili con carne.
Mijn eerste kennismaking met Jamie was via het televisieprogramma “The Naked Chef”. En voor degenen die dit niet kennen: hij had gewoon zijn kleren aan hoor! De titel slaat op zijn simpele en makkelijke manier van koken. Hij kiest voor smakelijke maaltijden zonder dure ingrediënten. Zijn manier van no-nonsense koken sprak (en spreekt) me erg aan. Gewoon lekkere gerechten met veel smaak, I like it! Een kookboek van Jamie kon dan ook niet uitblijven en dat werd Happy Days met de Naked Chef. Een superfijn kookboek. Het zal je niet verbazen dat er na dit ene kookboek veel meer volgden!
Chili con carne van Jamie Oliver
In dit kookboek staan erg veel smaakvolle en toegankelijke recepten. Zo ook een recept voor chili con carne. Ik had dit vroeger thuis wel eens gegeten en vond het best lekker, maar van een bord pasta werd ik pas echt vrolijk. Mr. Oliver had er in het tv programma echter met zo veel smaak en detail over gesproken en het hele recept bereid, dat ik dit ook moest proberen. Vooral het kaneelstokje verbaasde me destijds in dit gerecht. Tot dan toe associeerde ik kaneel altijd met koekjes en gebak. Maar in meerdere buitenlandse keukens wordt kaneel ook in hartige gerechten gebruikt, zo leer je steeds weer wat nieuws.
Voor dit recept heb je wel wat verschillende ingrediënten nodig, maar geloof me dat betaalt zich 100x terug in de smaak. Het recept is absoluut niet moeilijk om te maken en is ideaal om vooraf te bereiden. Zelfs beter om een dag van te voren klaar te maken, dan komen de smaken nog beter tot zijn recht.
Wat eet je bij chili con carne?
Bij deze chili con carne kun je rijst eten, maar wij vinden het lekker om te combineren met een mooi stukje bruin brood. Natuurlijk mag een frisse salade niet ontbreken en zo heb je een mooie volwaardige maaltijd waar de hele familie van zal smullen.
