Hoe maak je chili con carne van Jamie Oliver

door Esther
Chili con carne van Jamie Oliver._2

Jamie Oliver is niet meer weg te denken! Vele boeken en televisieprogramma’s later heeft bijna iedereen wel eens een recept van hem gemaakt. Een van de eerste recepten die ik van hem maakte is deze heerlijke chili con carne.

Mijn eerste kennismaking met Jamie was via het televisieprogramma “The Naked Chef”. En voor degenen die dit niet kennen: hij had gewoon zijn kleren aan hoor! De titel slaat op zijn simpele en makkelijke manier van koken. Hij kiest voor smakelijke maaltijden zonder dure ingrediënten. Zijn manier van no-nonsense koken sprak (en spreekt) me erg aan. Gewoon lekkere gerechten met veel smaak, I like it! Een kookboek van Jamie kon dan ook niet uitblijven en dat werd Happy Days met de Naked Chef. Een superfijn kookboek. Het zal je niet verbazen dat er na dit ene kookboek veel meer volgden!

Chili con carne van Jamie Oliver

In dit kookboek staan erg veel smaakvolle en toegankelijke recepten. Zo ook een recept voor chili con carne. Ik had dit vroeger thuis wel eens gegeten en vond het best lekker, maar van een bord pasta werd ik pas echt vrolijk. Mr. Oliver had er in het tv programma echter met zo veel smaak en detail over gesproken en het hele recept bereid, dat ik dit ook moest proberen. Vooral het kaneelstokje verbaasde me destijds in dit gerecht. Tot dan toe associeerde ik kaneel altijd met koekjes en gebak. Maar in meerdere buitenlandse keukens wordt kaneel ook in hartige gerechten gebruikt, zo leer je steeds weer wat nieuws.

Voor dit recept heb je wel wat verschillende ingrediënten nodig, maar geloof me dat betaalt zich 100x terug in de smaak. Het recept is absoluut niet moeilijk om te maken en is ideaal om vooraf te bereiden. Zelfs beter om een dag van te voren klaar te maken, dan komen de smaken nog beter tot zijn recht.

Wat eet je bij chili con carne?

Bij deze chili con carne kun je rijst eten, maar wij vinden het lekker om te combineren met een mooi stukje bruin brood. Natuurlijk mag een frisse salade niet ontbreken en zo heb je een mooie volwaardige maaltijd waar de hele familie van zal smullen.

Hoe maak je chili con carne van Jamie Oliver

0 van 0 stemmen
Porties

4

porties
Voorbereidingstijd

15

minuten
Kooktijd

1

uur 

30

minuten
Totale tijd

1

uur 

45

minuten

Ingrediënten

  • 2 2 uien

  • 1 1 teentje knoflook

  • 2 2 eetlepels olijfolie

  • 2 2 theelepels chilipoeder

  • 1 1 rode peper

  • 1 1 theelepel gemalen komijn

  • 500 gram 500 rundergehakt

  • 1 1 potje zongedroogde tomaten op olie (potje van ongeveer 295 gram)

  • 2 2 blikken tomatenblokjes van 400 gram

  • ½ kaneelstokje

  • 2 2 blikjes kidneybeans van 400 gram

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 150 °C. Snipper de uien, pers de knoflook en snijd de rode peper fijn. Doe de olijfolie in een pan en verwarm dit op middelhoog vuur. Fruit hierin de ui in een paar minuten glazig en doe dan de knoflook en rode peper er bij. Voeg ook de komijn toe en bak dit nog een minuutje mee.
  • Doe nu de gehakt in de pan en bak dit mooi bruin en rul. Doe de zongedroogde tomaatje in een hakmolen of keukenmachine met een beetje van de olie. Maal dit tot je een mooie rode pasta hebt. Voeg dit samen met de tomatenblokjes en het kaneelstokje in de pan en roer door. Als het nodig is doe je er nog wat peper en zout bij. Doe de deksel op de pan en zet dit 1 ½ uur in de oven.
  • Laat de kidneybonen uitlekken en voeg deze het laatste half uur toe aan de pan. Deze hoeven alleen even mee te warmen. Je eet de chili con carne met een lekker stuk knapperig bruin brood, een fijne salade en een schep frisse yoghurt. Eet smakelijk!

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @gezinoverdekook op Instagram

Lekker recept?

Volg @gezinoverdekook op Pinterest

Heb je dit recept gemaakt?

Follow us on Facebook

Chili con carne van Jamie Oliver
Pinterst pin Chili con carne van Jamie Oliver
Bewaar dit recept op Pinterest
NIEUWSBRIEF

Ontvang unieke content, downloads en mis geen recept meer. Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!



Misschien vind je dit ook leuk:

Laat me weten wat je van dit recept vindt.

[script_21]