De lekkerste hummus maken kan je makkelijk zelf

door Esther
hummus

Oorspronkelijk afkomstig uit het Midden-Oosten is hummus tegenwoordig makkelijk verkrijgbaar in bijna elke supermarkt. Maar hummus maken kun je ook makkelijk zelf.

Hummus wordt gemaakt van kikkererwten en sesampasta (tahin). Als je mij een tijd terug had gevraagd wat er in humus zit, had ik het je niet kunnen vertellen. Tot een paar jaar geleden had ik het nog nooit gegeten, maar ook daarna geen idee dat het voornamelijk van kikkererwten gemaakt wordt. Door die fijn te malen met sesampasta ontstaat deze lekkere smeerseltje.

Dit basisrecept kun je aanpassen naar eigen wens. Wat meer of minder kruiden en ook andere ingrediënten misstaan niet. Zo is het ook superlekker met zongedroogde tomaatjes erdoor. Wanneer je hummus gaat maken met de staafmixer is het belangrijk om voldoende vocht toe te voegen. Doe je dit niet, dan lukt het niet om er een mooie smeerbare massa van te maken. Je staafmixer krijgt het heel moeilijk om door de stugge substantie te komen.

Hummus maken is dus super makkelijk en smaakt ontzettend lekker bij de borrel, maar ook op een boterham met wat kipfilet vind ik het heerlijk.

Zelf makkelijk de lekkerste hummus maken

Porties

1

porties
Voorbereidingstijd

2

minuten
Kooktijd

3

minuten
Totale tijd

5

minuten

Ingrediënten

  • 200 gram kikkererwten

  • 2 eetlepels citroensap

  • 1 klein teentje knoflook

  • 2 eetlepels sesampasta (tahin)

  • ¼ theelepel zout

  • 4 eetlepels water

  • 1 eetlepel olijfolie

  • ¼ theelepel paprikapoeder

  • Snufje gemalen komijn

Bereiding

  • Laat de kikkererwten uitlekken (houd een paar kikkererwten achter) en doe ze samen met de rest van de ingrediënten in de keukenmachine. Pureer tot een mooie egale massa. Voeg indien nodig nog een beetje olijfolie toe.
  • Schep de hummus in een schaaltje, garneer met de overgebleven kikkererwten en een beetje paprikapoeder. Eet als dip of smeerseltje op een cracker. Ook lekker op een broodje met wat kipfilet.
hummus
NIEUWSBRIEF

Ontvang unieke content, downloads en mis geen recept meer. Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!



Misschien vind je dit ook leuk:

Laat me weten wat je van dit recept vindt.

Ik ben dol op cookies, dus ik eet ze niet alleen, maar gebruik ze op deze website om content en advertenties te plaatsen, om functies voor social media te bieden en om mijn websiteverkeer te analyseren. Klik op "Accepteer" om verder te gaan op deze website. Accepteer Lees meer