Pulled pork met maple syrup uit de slowcooker

door Esther
pulled pork met maple syrup

De slowcooker is ideaal om vlees langzaam te garen en lekker mals te houden. Pulled pork is zo’n gerecht dat makkelijk te maken is in de slowcooker en ik had al een snel en makkelijk recept op mijn blog, maar daar kon er best nog een variatie bij. Wat dacht je van pulled pork met maple syrup uit de slowcooker?

Pulled pork is heerlijk op een broodje met een authentieke coleslaw salade, maar ook bij rijst of aardappelpuree is het een smakelijke combinatie. Dit smakelijke varkensvlees gerecht wordt vooral veel in Amerika gegeten en ik denk dat bijna elke familie wel een uniek familierecept heeft.

Normaal gesproken wordt dit gerecht met varkensschouder gemaakt. Dit is te krijgen bij de slager en heeft geen bot. Omdat dit stuk vlees meestal niet in de supermarkt te koop is, kun je ook voor schouderkarbonade kiezen. Dat betekent even een beetje meer werk, omdat je het bot er uit moet snijden. Een klusje van niks, dus je bent zo klaar en dit vlees is ook nog eens makkelijk en goedkoop verkrijgbaar.

Een ander ingrediënt voor deze heerlijke pulled pork is maple syrup. Inmiddels is dit in veel supermarkten aan het standaard assortiment toegevoegd, maar ook de Lidl heeft tijdens de Amerikaanse weken regelmatig maple syrup in de aanbieding. Ik zou dit overigens niet vervangen door iets anders, want de maple syrup geeft wel een kenmerkende smaak aan het varkensvlees.

Mealprepping voor de slowcooker

Deze pulled pork met maple syrup leent zich uitstekend voor mealprepping. Je kunt namelijk alle ingrediënten voorbereiden en dan in een goed sluitende diepvrieszak doen. Ik heb gekozen voor van die stevige zip-lock diepvrieszakken. Deze scheuren minder snel dan de “gewone” diepvrieszakken en dat is wel handig, omdat er niet alleen vlees in gaat maar ook wat vocht natuurlijk. Schrijf op de diepvrieszak wat er in zit, eventueel de datum én op welk niveau en hoe lang in de slowcooker. Bewaar de zak in de vriezer en doe de inhoud op de dag dat je hem wilt gebruiken bevroren in de slowcooker. Als de tijd om is kook je nog even de rijst en maak je een salade en kun je aan tafel!

Wanneer maak jij deze heerlijke pulled pork met maple syrup uit de slowcooker?

Pulled pork met maple syrup uit de slowcooker

0 van 0 stemmen
Porties

4

porties
Voorbereidingstijd

5

minuten
Kooktijd

6

uren 
Totale tijd

6

uren 

5

minuten

Ingrediënten

  • 750 gram schouderkarbonade of varkensschouder

  • ½ ui

  • 100 ml ahornsiroop

  • 75 ml appelazijn

  • 1 theelepel zout

  • 2 theelepels chilipoeder

Bereiding

  • Snipper de ui en doe dit in de slowcooker.
  • Snijd het bot van de schouderkarbonade en snijd in grote stukken. Als je varkensschouder gebruikt, zit er geen bot in. Snijd ook dit in grote stukken.
  • Roer de ahornsiroop, appelazijn, zout en chilipoeder door elkaar en giet dit erbij.
  • Zet de slowcooker aan op LOW en gaar het vlees in 6-8 uur.
  • Schep de blokjes vlees uit de slowcooker in een grote kom. Haal het vlees nu met twee vorken uit elkaar. Giet kookvocht erbij naar smaak. Ik heb ongeveer de helft gebruikt.

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @gezinoverdekook op Instagram

Lekker recept?

Volg @gezinoverdekook op Pinterest

Heb je dit recept gemaakt?

Like Gezin over de Kook op Facebook

Pinterest Post pulled pork met maple syrup
Bewaar dit recept op Pinterest
NIEUWSBRIEF

Ontvang unieke content, downloads en mis geen recept meer. Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!



Misschien vind je dit ook leuk:

Laat me weten wat je van dit recept vindt.

Ik ben dol op cookies, dus ik eet ze niet alleen, maar gebruik ze op deze website om content en advertenties te plaatsen, om functies voor social media te bieden en om mijn websiteverkeer te analyseren. Klik op "Accepteer" om verder te gaan op deze website. Accepteer Lees meer