Wanneer je aan soep denkt, denk je misschien in eerste instantie aan groentesoep of tomatensoep. Maar dit uiensoep recept is zo lekker dat ik zeker weet dat je hem vaker gaat maken.
Hoe maak je uiensoep?
De sleutel bij het uiensoep maken, is niks anders dan tijd. Tijd? Jazeker, de uien hebben even nodig in de pan voordat ze gaan bruinen en karameliseren. Dat zorgt niet alleen voor die mooie kleur, maar juist ook voor die heerlijke smaak. Dit bruinen van de uien doe je op middelhoog vuur terwijl je af en toe roert. Bakken ze een beetje aan op de bodem van de pan? Helemaal niet erg, lekker juist! Schraap dit aanbaksel met je lepel er elke keer af. Als het té hard gaat, zet je het vuur natuurlijk wat lager, het is niet de bedoeling dat het aanbrandt.
Gebonden uiensoep recept
Voor dit uiensoep recept heb ik gekozen voor het binden van de soep. Er zijn ook andere recepten die een heldere uiensoep geven, en dat is ook zeker lekker. Ik ben echter dol op gebonden soepen vandaar de toevoeging van bloem om deze soep lekker dik te maken.
Uiensoep maken is dus makkelijk als je er even de tijd voor neemt. Een ideaal recept als je wat te veel uien hebt of gewoon zin hebt in een lekkere soep die het altijd goed doet. De ingrediënten heb je in de meeste gevallen al wel in huis, dus makkelijker kan bijna niet.
