Hét recept voor slowcooker erwtensoep

door Esther
Erwtensoep uit de slowcooker

Wat is er nu lekkerder om in de herfst te eten dan een flinke kom dampend warme soep? Heerlijk na een middag uitwaaien in het bos. En hoe fijn is het als je dan niet meer de keuken in hoeft? Deze slowcooker erwtensoep voldoet precies aan die wens!

De slowcooker is ideaal voor het bereiden van gerechten die wat langer nodig hebben om gaar te worden. Denk aan deze pulled pork of Griekse Stifado bijvoorbeeld. Maar ik vind het dus ook super handig als je weinig tijd hebt om te koken. Als je een lange werkdag voor de boeg hebt, bezoek krijgt of allerlei klusjes op het moet doen. Je doet namelijk alle ingrediënten in de slowcooker, zet hem aan en als je terug komt is je eten klaar. Het lijkt bijna magie!

Soep maken in de slowcooker is ook erg fijn, dus zeker een erwtensoep die even wat langer de tijd nodig heeft is zeer geschikt. In principe kun je je “gewone” erwtensoep recept hiervoor gebruiken met een paar kleine aanpassingen. Je hebt bijvoorbeeld een klein beetje minder water nodig, dus dat zie je terug in onderstaand recept.

Ik lees trouwens op forums wel eens dat de erwtensoep in de slowcooker niet goed lukt. De spliterwten zijn dan bijvoorbeeld nog helemaal hard, of de soep is niet dik. Het is mij nog niet overkomen, maar het zou kunnen komen omdat de slowcooker niet warm genoeg wordt (of je zet hem per ongeluk op de “warmhoud stand”). Probeer in dat geval niet LOW te gebruiken voor de erwtensoep, maar HIGH. En controleer de soep dan tussendoor even. Misschien heb je dan niet 4 uur nodig, maar 3. Het is dus soms even uitproberen wat voor jouw slowcooker het beste werkt.

Zin in een lekkere soep, waar je eigenlijk geen omkijken naar hebt? Probeer dan zeker deze slowcooker erwtensoep eens te maken. Enne, wil je supersnel erwtensoep maken? Gebruik dan dit recept voor erwtensoep uit de multicooker.

Erwtensoep uit de slowcooker

Porties

8

porties
Voorbereidingstijd

10

minuten
Kooktijd

6

uren 
Totale tijd

6

uren 

10

minuten

Ingrediënten

  • 500 gram spliterwten

  • 500 gram schouderkarbonade

  • ½ knolselderij

  • 1 grote winterpeen

  • 1 grote prei

  • 1 aardappel

  • 3 runderbouillonblokjes

  • 2 laurierblaadjes

  • 1 liter water

  • peper

  • 1 rookworst

Bereiding

  • Doe de bouillonblokjes in een liter kokend water. Was de spliterwten en doe ze in de slowcooker.
  • Schil de knolselderij en snijd in kleine blokjes. Doe hetzelfde met de winterpeen en de aardappel.
  • Snijd de prei in kleine stukjes en was deze goed.
  • Doe de groenten op de spliterwten en voeg de boullion toe. Roer even goed door en leg de karbonades er boven op. Sluit de slowcooker af en zet deze gedurende 6 uur op LOW. Roer tussendoor even door.
  • Haal de karbonades er uit en snijd deze in kleine stukjes. Snijd de rookworst in plakjes en dit samen met de gesneden karbonade bij de soep. Breng op smaak met zout en peper. Eet smakelijk!
Erwtensoep uit de slowcooker
Pinterest Slowcooker Erwtensoep
Bewaar dit recept op Pinterest
NIEUWSBRIEF

Ontvang unieke content, downloads en mis geen recept meer. Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!



Misschien vind je dit ook leuk:

Laat me weten wat je van dit recept vindt.

Ik ben dol op cookies, dus ik eet ze niet alleen, maar gebruik ze op deze website om content en advertenties te plaatsen, om functies voor social media te bieden en om mijn websiteverkeer te analyseren. Klik op "Accepteer" om verder te gaan op deze website. Accepteer Lees meer