We kunnen de komende dagen nog een klein beetje van de nazomer genieten. Een mooie gelegenheid om dit recept voor Caribische karbonade in de slowcooker te maken.
Eerlijk is eerlijk, meestal kruid ik mijn karbonade vrij standaard met zout, peper en wat paprikapoeder en kerrie. Ik weet het, niet echt superspannend, maar wel lekker. Maar dit stukje vlees leent zich ook uitstekend om mee te variëren. Dus in dit geval ben ik een beetje op de Zuid Amerikaanse toer gegaan door gebruik te maken van limoen en sinaasappel. Dit combineert verrassend goed met de karbonade.
Welke karbonade in de slowcooker?
Persoonlijk kies ik liever voor een schouderkarbonade dan voor een haaskarbonade. Het verschil tussen een schouderkarbonade en een haaskarbonade is dat deze laatste minder vet is. Over het algemeen levert dit dan ook een droger stukje vlees op. Vlees met wat meer vet, zoals een schouderkarbonade is malser. Het vet geeft ook wat meer smaak bij de bereiding van het vlees.
Ook deze Caribische slowcooker karbonade maak ik met schouderkarbonade. In Nederland gebruiken we niet zo vaak fruit bij het bereiden van vlees, maar deze marinade waar sinaasappel en limoen in zit is verrassend lekker. Daarnaast is ook knoflook een enorme smaakmaker. Door het vlees met de marinade in de slowcooker te doen, heb jij mooi de tijd voor andere dingen. ’s Avonds hoef je dan alleen nog wat rijst te koken en een lekkere salade te maken en je schuift zo aan tafel! Net als bij deze super lekkere babi ketjap uit de slowcooker trouwens.
Als je op zoek bent naar een lekker karbonade recept, maak dan deze Caribische karbonade in de slowcooker.

Meer recepten in het digitale slowcooker kookboek!
In het slowcooker kookboek van Gezin over de Kook vind je nog veel meer recepten. Een aantal bekende, vertrouwde recepten zoals slowcooker erwtensoep of stoofpeertjes, maar ook veel gloednieuwe recepten die niet op mijn blog staan (en daar ook niet op komen) zoals Zwitsere sukade. Bestel hem nu en je kunt het kookboek direct downloaden.


4 reacties
Ik vroeg me af of je het vlees eerst moet aanbraden?
Dat kan wel, maar doet hoeft niet bij dit gerecht. Zeker omdat je ze met de marinade in de slowcooker doet, trekt dat wat in het vlees als je het niet aangebraden hebt.
Ik heb dit vandaag gemaakt. Zonder sinasappelrasp. Wel met sinaasappelsap met extra vruchtvlees. Het was lekker mals maar wat aan de “zure” kant. Zou dit kunnen verminderen door minder limoensap te doseren. Bijvoorbeeld de helft van wat je aangeeft?
Wat serveer je er het beste bij?
Groetjes Jan
Hai Jan, goed om te horen dat je dit recept gemaakt hebt. Ik eet dit deze karbonades het liefste met rijst en een frisse salade. Maar aardappelpuree kan natuurlijk ook. Het “zure” kan te maken hebben met de sinaasappelsap, sommige zijn zuurder dan andere. Ik zou daar eens mee experimenteren. Limoensap is namelijk niet overdreven zuur en zorgt eerder voor frisheid.