Wat kun je nog meer in de vriezer bewaren

door Esther
in de vriezer bewaren

Na wat kun je allemaal invriezen en nog meer wat je kunt invriezen, dacht ik dat het meeste wel behandeld was. Maar je kunt nog veel meer in de vriezer bewaren zodat het langer houdbaar is. Lees je mee?

Citroen invriezen

Een lekker schijfje citroen in je drankje? Haal deze uit de vriezer! Snijd citroen in plakjes en vries deze in een bakje in. Leg ze wel los van elkaar zodat het niet één grote klomp wordt. Haal de hoeveelheid die je nodig hebt er uit en fris je glas water of cola op.

Bouillon in de vriezer bewaren

Bouillon invriezen kan erg handig zijn. Als je zelf een grote hoeveelheid hebt gemaakt, kun je dit in porties in bakjes of diepvrieszakjes doen. Je hebt dan altijd een goede basis bij de hand voor het maken van je eigen soep. Haal het bakje of zakje uit de vriezer en laat even wat ontdooien in een kom met lauw water. Zo laat de bouillon makkelijk los en leg je het bevroren in de pan voor verdere verwerking van je soep.

Knoflook invriezen

Knoflook is heel makkelijk in te vriezen. Je kunt de hele ongeschilde bollen, individuele teentjes (gepeld of ongeschild), en zelfs gehakte en geplette knoflook invriezen. Doe het gewoon in een diepvrieszak en klaar is Kees!

Eieren in de vriezer

In deel 2 gaf ik al aan dat je eiwit prima kunt invriezen, maar je kunt ook geklutste eieren invriezen. Heb je te veel eieren in huis? Breek ze dan, kluts met wat peper en zout en vries in porties in. Even laten ontdooien in de koelkast en je kunt op elk moment een eitje bakken.

Druiven in de vriezer bewaren

Ook druiven kun je goed invriezen. Dat geldt zowel voor rode druiven als voor de witte. Zorg ervoor dat je ze checkt op beschadigingen, was en droog ze goed en vries ze in een bakje in. Als je ze wilt gebruiken laat je ze rustig in de koelkast ontdooien, of je gooit ze bevroren in de blender voor een smoothie.

Avocado invriezen

Was en halveer de avocado’s en verwijder de pit. Vries in als helften in een diepvrieszakje waar je zo veel mogelijk lucht uit haalt of pureer met wat citroensap. Ingevroren avocado’s hebben de neiging papperig te worden, dus ze zijn prima voor sauzen en in smoothies, maar niet zo lekker meer om in plakjes te eten.

Hummus in de vriezer

Hummus is heel goed zelf te maken en ook prima in te vriezen. Ik zal binnenkort mijn recept voor hummus delen, want dat staat nog niet op mijn blog. Wanneer je hummus invriest is het handig om een klein laagje olijfolie er overheen te gieten. Zo blijft het zeker een paar maanden goed.

NIEUWSBRIEF

Ontvang unieke content, downloads en mis geen recept meer. Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!Misschien vind je dit ook leuk:

Laat me weten wat je van dit recept vindt.

[script_20]