Italiaanse bladerdeeg hapjes

door Esther
Italiaanse bladerdeeg hapjes.

De laatste maand van het jaar is in zicht en de feestjes daarmee ook. Ik weet niet of het bij jullie ook zo gaat, maar ik vind het leuk om dan wat lekkere, bijzondere hapjes op tafel te zetten zoals heerlijke slagroomtruffels. Maar wat als ik iets hartig wil maken voor bij de borrel, maar ook makkelijk én lekker wil? Dan heb ik hier een superfijn recept voor Italiaanse bladerdeeg hapjes.

Voor dit lekkere en makkelijke borrelhapje werd ik geïnspireerd door het blog van CuliSandra. Via de foodblogswap kwam ik bij dit super leuke blog terecht. Je vindt er allerlei heerlijke en makkelijke recepten. Sandra zegt zelf: “Geen ellenlange ingrediëntenlijsten en ingewikkelde bereidingswijzen, maar makkelijke recepten die iedereen kan maken.” Ik houd er van! Want dat is namelijk precies wat ik ook als doel heb met Gezin over de Kook.

Zoals elke keer is het de bedoeling om een recept uit te kiezen en daar een eigen draai aan te geven. Ik koos voor Spinazie feta broodjes van bladerdeeg. In het originele recept zitten onder andere spinazie, feta en knoflook en daarmee is het een beetje een Griekse versie.

Italiaanse bladerdeeg hapjes

Voor mijn versie kies ik voor een Italiaanse variant, een soort bladerdeeg Caprese. In het bladerdeeg zitten zongedroogde tomaatjes, stukjes mozzarella, basilicum en peper. Je zou ook kunnen kiezen voor pesto in plaats van blaadjes basilicum. In het originele recept is het eindresultaat een hartig snackbroodje. Ik heb het formaat wat verkleind zodat je het prima als borrelhapje kunt serveren.

Oh ja, en nog een tip: kies als het even kan voor roomboter bladerdeeg. Dit is natuurlijk wat duurder dan “gewoon” bladerdeeg, maar zo ontzettend veel lekkerder. De roomboter zorgt voor een heerlijke volle smaak. Dus als je de gelegenheid hebt dan zou ik zeker kiezen voor de roomboter versie.

Tip: Italiaanse bladerdeeg hapjes bewaren

Je kunt deze bladerdeeghapjes erg goed van tevoren maken, bakken en invriezen. Wanneer je ze nodig hebt, haal je uit de vriezer wat je nodig hebt en warm je dat weer even op in de oven op 180 ˚C. Voor deze kleine hapjes zou ik 8-10 minuten in de voorverwarmde oven aanhouden.

Italiaanse bladerdeeg hapjes

0 van 0 stemmen
Porties

20

porties
Voorbereidingstijd

15

minuten
Kooktijd

20

minuten
Totale tijd

35

minuten
Kook modus

Dit houdt het scherm aan

Ingrediënten

  • 10 plakjes 10 diepvries bladerdeeg

  • 20 20 mini mozzarella bolletjes

  • 10 10 zongedroogde tomaatjes op olie

  • 10 blaadjes 10 basilicum

  • peper

  • 1 1 ei

Bereiding

  • Verwarm de over voor op 200 ˚C en laat de plakjes bladerdeeg een paar minuten ontdooien.
  • Snijd de vierkante bladerdeeg plakjes door de helft zodat je in totaal 20 rechthoekjes hebt. Snijd de zongedroogde tomaatjes in kleinere stukjes en verdeel elke keer een beetje over de helft van een bladerdeeg plakje. Laat de rand vrij. Leg een bolletje mozzarella op de tomaatjes, strooi er wat peper over en knip er wat basilicum overheen.
  • Vouw de lege helft van het bladerdeeg over het mengsel en druk de randen goed aan met een vork. Kluts het ei en strijk dit over alle bladerdeeghapjes. Leg ze op een bakplaat met bakpapier en zet dit 20-25 minuten in de voorverwarmde oven. Eet smakelijk!

Tips

  • Je kunt de basilicum ook vervangen door wat pesto.

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @gezinoverdekook op Instagram

Lekker recept?

Volg @gezinoverdekook op Pinterest

Altijd op de hoogte?

Volg Gezin over de Kook op Facebook

Italiaanse bladerdeeg hapjes
Bewaar dit recept op Pinterest
NIEUWSBRIEF

Ontvang unieke content, downloads en mis geen recept meer. Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!



Misschien vind je dit ook leuk:

Laat me weten wat je van dit recept vindt.

[script_21]