De laatste maand van het jaar is in zicht en de feestjes daarmee ook. Ik weet niet of het bij jullie ook zo gaat, maar ik vind het leuk om dan wat lekkere, bijzondere hapjes op tafel te zetten zoals heerlijke slagroomtruffels. Maar wat als ik iets hartig wil maken voor bij de borrel, maar ook makkelijk én lekker wil? Dan heb ik hier een superfijn recept voor Italiaanse bladerdeeg hapjes.
Voor dit lekkere en makkelijke borrelhapje werd ik geïnspireerd door het blog van CuliSandra. Via de foodblogswap kwam ik bij dit super leuke blog terecht. Je vindt er allerlei heerlijke en makkelijke recepten. Sandra zegt zelf: “Geen ellenlange ingrediëntenlijsten en ingewikkelde bereidingswijzen, maar makkelijke recepten die iedereen kan maken.” Ik houd er van! Want dat is namelijk precies wat ik ook als doel heb met Gezin over de Kook.
Zoals elke keer is het de bedoeling om een recept uit te kiezen en daar een eigen draai aan te geven. Ik koos voor Spinazie feta broodjes van bladerdeeg. In het originele recept zitten onder andere spinazie, feta en knoflook en daarmee is het een beetje een Griekse versie.
Italiaanse bladerdeeg hapjes
Voor mijn versie kies ik voor een Italiaanse variant, een soort bladerdeeg Caprese. In het bladerdeeg zitten zongedroogde tomaatjes, stukjes mozzarella, basilicum en peper. Je zou ook kunnen kiezen voor pesto in plaats van blaadjes basilicum. In het originele recept is het eindresultaat een hartig snackbroodje. Ik heb het formaat wat verkleind zodat je het prima als borrelhapje kunt serveren.
Oh ja, en nog een tip: kies als het even kan voor roomboter bladerdeeg. Dit is natuurlijk wat duurder dan “gewoon” bladerdeeg, maar zo ontzettend veel lekkerder. De roomboter zorgt voor een heerlijke volle smaak. Dus als je de gelegenheid hebt dan zou ik zeker kiezen voor de roomboter versie.
Tip: Italiaanse bladerdeeg hapjes bewaren
Je kunt deze bladerdeeghapjes erg goed van tevoren maken, bakken en invriezen. Wanneer je ze nodig hebt, haal je uit de vriezer wat je nodig hebt en warm je dat weer even op in de oven op 180 ˚C. Voor deze kleine hapjes zou ik 8-10 minuten in de voorverwarmde oven aanhouden.
