Review knoflookpers van OXO

door Esther
Knoflookpers OXO

Sommige dingen in de keuken moeten gewoon goed zijn. Voor mij is dat bijvoorbeeld een knoflookpers. Het kan zo ergerlijk zijn als keukengereedschap niet doet wat het zou moeten doen of snel stukgaat. Daarom ben ik blij met deze knoflookpers van OXO en wil daar graag een review over schrijven.

Even voor alle duidelijkheid: ik word niet gesponsord en heb ook geen connecties met het bedrijf. Ik wil gewoon een eerlijk verhaal schrijven over een product waar ik tevreden over ben. Misschien heb je er iets aan als je voor de keuze staat een nieuwe te kopen.

Voor veel gerechten snijd ik mijn knoflook gewoon heel fijn met een goed mesje. Dan haal je namelijk veel meer uit je knoflookteentje. Maar voor bijvoorbeeld kruidenboter gaat dat niet. Je wilt immers niet stukjes knoflook in je boter vinden. Dan is een knoflookpers een echte uitkomst. Ik heb er een paar gehad, maar merkte dat deze niet makkelijk schoon te maken waren of dat de helft van de knoflook langs de zijkant verdween in plaats van door de gaatjes geperst te worden. Ergernis dus.

Op zoek naar een goede heb ik verschillende reviews gelezen en uiteindelijk voor een knoflookpers van OXO gekozen. Dit is niet de goedkoopste, maar wel duurzaam. De pers is gemaakt van een stevig zink en is daarmee wat zwaarder dan de gemiddelde knoflookpers. Hij ligt daardoor echt lekker in de hand en dat komt ook door de zachte greep van kunststof.

Knoflookpers OXO

Leuk dat de knoflookpers van goed materiaal gemaakt is, maar doet hij zijn werk ook goed? Dat doet hij zeker! De vulopening is groot, waardoor je makkelijk twee tenen knoflook tegelijk kunt persen. De knoflook wordt ook nog eens uitstekend fijn geperst. Daarnaast is een andere ergernis ook verdwenen: alle velletjes en pulp zijn erg makkelijk te verwijderen. Dat komt door het rode deel dat alles goed terug drukt de houder in. Kleine restjes spoel je eenvoudig weg én de knoflookpers kan ook gewoon de vaatwasser in.

Al met al ben ik dus supertevreden met deze knoflookpers van OXO en ik zou hem je dan ook zeker weten aanraden hij is zijn geld meer dan waard.

Knoflookpers OXO
NIEUWSBRIEF

Ontvang unieke content, downloads en mis geen recept meer. Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!



Misschien vind je dit ook leuk:

Laat me weten wat je van dit recept vindt.

[script_20]