Verrassende tomatensoep maken met tortellini

door Esther
tomatensoep met tortellini

Op het moment dat ik dit schrijf is het van dat druilerige weer: grijze lucht en af en toe regen. Niet echt weer om vrolijk van te worden of lekker naar buiten te gaan. Maar wel ideaal weer om in de keuken wat lekkers te koken. Dus ging ik tomatensoep maken mét tortellini!

Hier thuis moet er van de heren eigenlijk ik elke soep “ballen”. Ik steek daar af en toe een stokje voor, want tsja zeg nou zelf: in Chinese tomatensoep verwacht je geen soepballen toch? Als het aan hen lag had ik ook daar gehaktballetjes in moeten doen! Maar goed, ik snap de gedachte wel hoor en in de groentesoep zijn ze eigenkijk onmisbaar.

Om toch een lekkere soep te maken met wat extra’s, koos ik deze keer voor tortellini. Heerlijke gevuld deeg met in dit geval kaasvulling die je aan de soep toevoegt. Op deze manier heb je en geen soepballetjes nodig, maar kun je ook de vermicelli achterwege laten. En ik moet zeggen het commentaar was deze keer als volgt:” Mmmm, mam, op deze manier mag je deze soep wel vaker maken.” Vrij vertaald uit het puber-woordeboek:” Mam wat is deze soep ontzettend lekker. Ik eet vanavond als jullie het niet in de gaten hebben de hele pan leeg en kan hij morgen weer op het menu?”. Je hoort mij niet klagen hoor, beter zo dan anders denk ik altijd maar.

Deze tomatensoep met tortellini heeft uiteraard een Italiaanse twist door de toevoeging van de basilicum en wat Parmezaanse kaas. Het is een heerlijke maaltijdsoep geworden die je zo kunt eten, of met een lekker stukje rustiek brood. Ik heb gekozen voor tortellini met kaas, maar je kunt natuurlijk variëren naar smaak en verkrijgbaarheid.

Zoals je ziet: tomatensoep maken is echt niet moeilijk en je kunt op vele manieren variëren en zo verrassende combinaties maken. Hier staat hij binnenkort weer op het menu in elk geval.

Tomatensoep met tortellini

Porties

6

porties
Voorbereidingstijd

5

minutes
Kooktijd

15

minutes
Totale tijd

20

minutes

Ingrediënten

  • 1 eetlepel olijfolie

  • 1 ui

  • 2 teentjes knoflook

  • 1 blikje tomatenpuree van 70 gram

  • 1 theelepel peper

  • 1 eetlepel balsamico azijn

  • 2 kippenbouillonblokjes

  • 1 blik tomatenblokjes

  • 125 ml slagroom

  • 2 laurierblaadjes

  • ongeveer 250 gram verse tortellini met kaas vulling

  • basilicum

  • geraspte Parmezaanse kaas

Bereiding

  • Snipper de ui en pers de knoflookteentjes. Doe de olijfolie in een soeppan en verwarm deze op matig vuur. Fruit de ui in zo’n 6 minuten glazig en zacht. Voeg de knoflook toe en fruit dit nog een minuutje mee.
  • Zet het vuur wat hoger en bak de tomatenpuree 1-2 minuten mee. Doe de peper, balsamico azijn, bouillonblokjes, tomatenblokjes, slagroom, laurierblaadjes en 1 liter water in de pan en roer dit goed door. Breng aan de kook en laat de soep op een matig vuur 5 minuten pruttelen.
  • Doe de tortellini bij de soep en laat dit zo’n 5 minuten meekoken. Kijk hiervoor even op de verpakking van de tortellini. Haal de laurierblaadjes er uit en serveer de soep met fijngeknipte basilicum en wat geraspte Parmezaanse kaas. Eet smakelijk!

Tips

  • Ik heb gekozen voor verse tortellini, maar uiteraard kan gedroogde ook. Houd er dan rekening mee dat de bereidingstijd in de soep kan afwijken van de hier genoemde tijd. Kijk even op de verpakking en houdt dat aan voor het garen van de tortellini.
tomatensoep met tortellini
tomatensoep met tortellini
NIEUWSBRIEF

Ontvang unieke content, downloads en mis geen recept meer. Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!



Misschien vind je dit ook leuk:

Laat me weten wat je van dit recept vindt.

Ik ben dol op cookies, dus ik eet ze niet alleen, maar gebruik ze op deze website om content en advertenties te plaatsen, om functies voor social media te bieden en om mijn websiteverkeer te analyseren. Klik op "Accepteer" om verder te gaan op deze website. Accepteer Lees meer