Vis in een knapperig korstje met tartaarsaus

door Esther
Vis in een knapperig korstje

Meer vis eten? Probeer dan deze vis in een knapperig korstje eens. Makkelijk te maken en superlekker met de zelf gemaakte tartaarsaus.

Hoewel Nederland pal aan de Noordzee ligt en dus direct toegang heeft tot verschillende vissoorten, eten we hier te weinig vis. Zeker in verhouding tot landen rondom de Middellandse zee is het bedroevend. En eerlijk is eerlijk, ook binnen mijn gezin zou ik best wat meer vis op tafel willen zien. Ik maak wel eens deze pasta met tonijn, maar toch is het op de één of andere manier gewoonte geworden om voor vlees of vegetarisch te kiezen.

Veel mensen denken ook dat vis bereiden moeilijk is en kinderen moeten vaak echt aan de smaak wennen. Vissticks zijn dan makkelijk en snel en gaan er eigenlijk altijd wel in. Ik kan me nog goed herinneren dat mijn moeder die af en toe ook op tafel zette gecombineerd met spinazie met een eitje. Deze vis in een knapperig korstje is een makkelijk alternatief dat je thuis zelf maakt. Dit recept is niet alleen eenvoudig, maar ook nog eens erg lekker.

Het “moeilijkste” is misschien wel het vinden van een zakje panko. Dit zijn gedroogde broodkruimels, wat oorspronkelijk in de Japanse keuken gebruikt wordt. Een soort paneermeel, maar dan groffer. De meeste grotere supermarkten hebben dit in het assortiment bij de Oosterse keuken of in het vak bij het paneermeel.

Ik zou je zeker aanraden om ook de tartaarsaus te maken. Klinkt heel luxe, maar is zo klaar. Superlekker bij de vis en geeft net even wat extra’s. Zet de volgende keer dus eens deze vis in een knapperig korstje op tafel en ik hoor graag wat je er van vindt!

Vis in een knapperig korstje

Porties

4

porties
Voorbereidingstijd

5

minuten
Kooktijd

10

minuten
Totale tijd

15

minuten

Ingrediënten

  • 2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas

  • 75 gram panko (gedroogde broodkruimels)

  • 1 eetlepel verse dille

  • 4 witvis filets (koolvis, kabeljauw, tilapia of pangasius bijvoorbeeld)

  • 1 eiwit

  • peper en zout

  • Voor de tartaarsaus
  • 2 eetlepels kappertjes

  • 3 middelgrote augurken

  • 2 lente uitjes

  • 3 eetlepels mayonaise

  • 3 eetlepels yoghurt

  • peper en zout

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 220 graden. Hak de dille fijn. Meng de Parmezaanse kaas, de panko en de dille. Roer het eiwit even los.
  • Dep de visfilets droog, bestrooi ze met wat peper en zout en haal ze door het eiwit. Haal de filets daarna door de panko. Leg ze vervolgens op een bakplaat bekleed met bakpapier.
  • Bak de visfilets ongeveer 10 minuten in de oven en keer ze ondertussen een keertje om. Afhankelijk van de dikte van de vis kan de tijd iets langer zijn. De vis moet aan de binnenkant mooi wit zijn.
  • Tartaarsaus
  • Snijd de augurken en lente-uitjes fijn. Mix alle ingrediënten voor de tartaarsaus door elkaar. Breng op smaak met een beetje peper en zout. Eet smakelijk!
Vis in een knapperig korstje
Vis in een knapperig korstje
NIEUWSBRIEF

Ontvang unieke content, downloads en mis geen recept meer. Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!



Misschien vind je dit ook leuk:

Laat me weten wat je van dit recept vindt.

Ik ben dol op cookies, dus ik eet ze niet alleen, maar gebruik ze op deze website om content en advertenties te plaatsen, om functies voor social media te bieden en om mijn websiteverkeer te analyseren. Klik op "Accepteer" om verder te gaan op deze website. Accepteer Lees meer