Een lekker hapje bij de borrel is in Nederland toch vaak een stukje brie, wat plakjes worst en een salade uit een bakje, waar of niet? Maar wist je dat je voor de variatie ook heel makkelijk zelf iets lekkers kunt maken? Probeer bijvoorbeeld het recept voor een roomkaas bol eens.
Hoewel ik ook wel vaak zelf een eiersalade maak, geef ik eerlijk toe, een bakje uit de supermarkt staat ook wel eens op tafel. Lekker makkelijk, maar wel altijd hetzelfde. En toen zag ik op een aantal Amerikaanse websites de roomkaas bol, oftewel cheeseball.
Zo’n roomkaasbol kun je op allerlei verschillende manieren maken, maar het hoofdingrediënt is natuurlijk roomkaas. Zorg er voor dat je altijd zo’n stevige roomkaas kiest, zoals die van Monchou. Je wilt er immers straks weer een bol van kunnen maken. Als je voor de zuivelspread kiest, dan eindig je uiteindelijk met een soort dikke brei. De smaak zal best goed zijn, maar een mooi bolletje kun je vergeten!
Het recept voor deze roomkaasbol leent zich uitstekend om mee te variëren. Ik heb ook mijn eigen variatie gemaakt op de verschillende versies die ik tegenkwam. Ik houd van pecannoten en heb hier dus voor gekozen voor de buitenkant, maar je zou ook prima walnoten of hazelnoten kunnen nemen. Dat geldt ook voor de kruiden die hierin verwerkt zitten. En zo kun je dit recept elke keer ene beetje finetunen totdat je er je eigen persoonlijke versie van hebt.
Ben je nieuwsgierig en wil je eens wat anders op tafel zetten, probeer dan zeker dit recept voor een roomkaas bol! Speel met de verschillende ingrediënten en maak er je eigen versie van.