Dit is het lekkerste Chinese tomatensoep recept

door Esther
Chinese tomatensoep

Ben je ook zo dol op die Chinese tomatensoep die je alleen bij de Chinees kan eten? Je kan deze nu ook zelf thuis maken! Met het recept dat ik straks voor je heb, kun je alle kanten op, in de basis is hij al superlekker. Maar je kunt hem aanpassen aan je eigen smaak.

De sleutel voor de échte tomatensoep zoals bij de Chinees is iets dat je misschien niet verwacht: appelmoes! Tsja, je verzint het niet, maar ik kwam het in verschillende recepten tegen. Dus ik heb dit natuurlijk ook gebruikt en was zeer tevreden met het resultaat. Natuurlijk is het de combinatie van alle ingrediënten die zorgt voor die typische smaak.

Zoals gezegd kun je spelen met de ingrediënten en zo de soep aan je eigen smaak aanpassen. Wil je hem iets zoeter, dan voeg je wat extra appelmoes toe. Je kunt de soep zelfs wat pittiger maken door een fijngesneden pepertje toe te voegen.

Ik heb de soep vanmiddag gemaakt voor de lunch en als ik dit schrijf is het avond en zit mijn jongste zoon naast mij met zijn inmiddels derde kom soep van vandaag. Dat zegt mij voldoende: deze soep is goedgekeurd en komt met vlag en wimpel door de ballotage commissie net als mijn Italiaanse tomatensoep.

Ben je benieuwd hoe je zelf zo’n heerlijke soep maakt? Bekijk dan hieronder het lekkerste Chinese tomatensoep recept en ga aan de slag. Succes verzekerd.

De lekkerste Chinese tomatensoep maak je zo

Porties

4

porties
Voorbereidingstijd

30

minutes
Kooktijd

40

minutes
Totale tijd

1

hour 

10

minutes

Ingrediënten

  • 1 ui

  • 2 teentjes knoflook

  • 2 kipdijfilets

  • 1 eetlepel arachide olie of zonnebloemolie

  • 2 blikjes tomatenpuree van 70 gram per stuk

  • 2 cm verse gember

  • 1 liter kippenbouillon

  • 1 blik gepelde tomaten met sap

  • 2 eetlepels ketjap

  • 1 eetlepel azijn

  • 3 ruime eetlepels gembersiroop

  • 1 eetlepel appelmoes

  • peper

  • zout

  • 2 lente uitjes

  • handje tauge

Bereiding

  • Snipper de ui en de knoflook. Snijd de kipdijfilet in kleine blokjes. Bak de kipdijfiletblokjes in een soeppan in een eetlepel arachideolie tot ze beginnen te kleuren. Schep uit de pan en zet even opzij. Fruit de ui en knoflook in dezelfde pan op middelhoog vuur tot het mooi zacht is.
  • Doe de tomatenpuree er bij en laat deze een paar minuten al roerend meebakken. Rasp de gember en doe deze bij het kipmengsel. Voeg nu de bouillon en het blik tomaten toe en roer door. Breng dit aan de kook en laat het 10-15 minuten pruttelen tot de kip gaar is.
  • Schep de kip uit de pan op een bord. Pureer nu de soep met een staafmixer en voeg daarna de ketjap, azijn, gembersiroop en appelmoes toe. Proef de soep en voeg indien nodig nog wat gembersiroop of appelmoes toe als de soep niet zoet genoeg is. Breng verder op smaak met peper en zout.
  • Roer de kipstukjes door de soep en serveer de soep met wat fijngesneden lente-ui en taugé. Eet smakelijk!

Tips

  • Deze soep maak je vegetarisch door te kiezen voor groentenbouillon en de kip weg te laten of te vervangen door tofustukjes.
  • Ook lekker met wat omeletreepjes.
Chinese tomatensoep
NIEUWSBRIEF

Ontvang unieke content, downloads en mis geen recept meer. Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!



Misschien vind je dit ook leuk:

Laat me weten wat je van dit recept vindt.

Ik ben dol op cookies, dus ik eet ze niet alleen, maar gebruik ze op deze website om content en advertenties te plaatsen, om functies voor social media te bieden en om mijn websiteverkeer te analyseren. Klik op "Accepteer" om verder te gaan op deze website. Accepteer Lees meer