Lekker lunchen met de Caesar salad wrap

door Esther
Caesar salad lunch wrap

Een van de bekendste salades ter wereld is misschien wel de Caesar salad. Waar je ook komt bijna elk restaurant heeft dit wel op de kaart staan. Heerlijk om mee te lunchen, maar dan wel iets minder praktisch om mee te nemen. Daarom heb ik een variant bedacht: de Caesar salad lunch wrap!

Voor dit heerlijke lunch gerecht maak ik gebruik van lekkere malse kipdijfilet. Misschien heb je dit ook al gelezen bij het recept voor een broodje oosterse kip, maar voor dit soort gerechten vind ik het lekkerder dan kipfilet. Het is malser en droogt veel minder snel uit. Je kunt de kip een dag van te voren al marineren en in de oven garen, dan heb je ‘s ochtends veel minder werk.

Uiteraard zou je ook kunnen kiezen voor een lekker ciabattabroodje om deze salade op te doen, maar ik vond een wrap deze keer een goede combinatie. Doordat je alles er in rolt is het makkelijk meenemen. Dat wordt smullen!

En mocht je het willen weten: de Caesar salad heeft helemaal niks te maken met Julius Caesar, maar wel met een kok Caesar Cardini. Die zette deze salade op tafel toen verschillende ingrediënten ontbraken voor de oorspronkelijke salade. En als je gasten dan de dagen en weken erna om deze salade blijven vragen, weet je dat je iets bijzonders gemaakt hebt. Uit nood geboren heeft de salade nu de naam van de kok gekregen!

Maak jij voor je volgende lunch ook zo’n lekkere Caesar salad lunch wrap? Of laat je de wrap weg en kies je alleen voor de salade?

Caesar salad lunch wrap

Porties

4

porties
Voorbereidingstijd

30

minuten
Kooktijd

25

minuten
Totale tijd

1

uur 

Ingrediënten

  • 125 ml kwark of Griekse yoghurt

  • Sap van 1 citroen

  • ½ theelepel knoflookpoeder

  • ½ theelepel uienpoeder

  • ½ theelepel gedroogde basilicum

  • 50 ml olijfolie

  • Zout en peper naar smaak

  • 500 gr kipdijfilet

  • 4 wraps

  • 1 bakje roomkaas

  • IJsbergsla

  • Plakjes komkommer, om te serveren

  • Cherrytomaatjes, om te serveren

  • Parmezaanse kaas flakes

Bereiding

  • Doe de kwark, alle kruiden, olijfolie en peper en zout in een kom en roer goed door. Doe de kipdijfilet in de kom en meng alles goed. Laat het een half uur (of langer) in de koelkast marineren.
  • Verwarm de oven voor op 225 °C. Doe de kipfilet in een lage ovenschaal en zet zo’n 25 minuten in de oven totdat de kip lichtbruin en gaar is. Laat de kip wat afkoelen en snijd in blokjes.
  • Besmeer de wraps met een beetje roomkaas. Leg wat ijsbergsla op de wrap, daarbovenop wat kipstukjes, komkommerplakjes en gehalveerde tomaatjes. Maak het af met wat Parmezaanse kaas flakes en rol de wrap op. Eet smakelijk!

Misschien vind je dit ook leuk:

Laat me weten wat je van dit recept vindt.

Ik ben dol op cookies, dus ik eet ze niet alleen, maar gebruik ze op deze website om content en advertenties te plaatsen, om functies voor social media te bieden en om mijn websiteverkeer te analyseren. Klik op "Accepteer" om verder te gaan op deze website. Accepteer Lees meer