Een van de bekendste salades ter wereld is misschien wel de Caesar salad. Waar je ook komt bijna elk restaurant heeft dit wel op de kaart staan. Heerlijk om mee te lunchen, maar dan wel iets minder praktisch om mee te nemen. Daarom heb ik een variant bedacht: de Caesar salad lunch wrap!
Voor dit heerlijke lunch gerecht maak ik gebruik van lekkere malse kipdijfilet. Misschien heb je dit ook al gelezen bij het recept voor een broodje oosterse kip, maar voor dit soort gerechten vind ik het lekkerder dan kipfilet. Het is malser en droogt veel minder snel uit. Je kunt de kip een dag van te voren al marineren en in de oven garen, dan heb je ‘s ochtends veel minder werk.
Uiteraard zou je ook kunnen kiezen voor een lekker ciabattabroodje om deze salade op te doen, maar ik vond een wrap deze keer een goede combinatie. Doordat je alles er in rolt is het makkelijk meenemen. Dat wordt smullen!
En mocht je het willen weten: de Caesar salad heeft helemaal niks te maken met Julius Caesar, maar wel met een kok Caesar Cardini. Die zette deze salade op tafel toen verschillende ingrediënten ontbraken voor de oorspronkelijke salade. En als je gasten dan de dagen en weken erna om deze salade blijven vragen, weet je dat je iets bijzonders gemaakt hebt. Uit nood geboren heeft de salade nu de naam van de kok gekregen!
Maak jij voor je volgende lunch ook zo’n lekkere Caesar salad lunch wrap? Of laat je de wrap weg en kies je alleen voor de salade?